Regija
TRADICIJA STARA 28 GODINA

Ocjenjivanje vina u Feričancima: Najbolja frankovka Predraga Ćuića
Objavljeno 23. siječnja, 2020.
FERIČANCI - U dvorani Osnovne škole Vladimira Nazora u Feričancima održano je tradicionalno ocjenjivanje vina, od kojih su proglašena ona najbolja. Ovaj događaj organizirala je Udruga vinogradara, vinara i voćara Feričanci, na čelu sa predsjednikom Damirom Završkim, uz potporu Vinarije Feravino iz Feričanaca. Važan je ovo događaj za mjesto jer izbor najboljeg provodi se 28. put zaredom, i to u povodu blagdana svetog Vinka. Na manifestaciji je sve okupljene pozdravio načelnik općine Feričanci, Marko Knežević, a nakon njega isto su učinili i predsjednik Udruge vinogradara, vinara i voćara, Damir Završki, te predsjednik Komisije za ocjenjivanje vina, enolog Feravina, Martin Kovačević.

Na ocjenjivanje je ukupno pristiglo 32 uzorka vina, što je nešto manji broj nego prošle godine, a pobjedu "Feričanačkog vinca" odnijela je frankovka Predraga Ćuića. U kategoriji bijelih vina prvo mjesto osvojila je graševina Zdenka Bilandžića, a u kategoriji rosea vino Dušana Poznića.

Uz njih, dodijeljene su i još dvije zlatne medalje, jedna za žuti muškat Vere Bajić i jedna za frankovku Duška Alebića. I.Ć.
Možda ste propustili...

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike