Regija
NAZIRE SE RJEŠENJE PROBLEMA U BELOM MANASTIRU

Vozila koja idu iz smjera Osijeka i nadalje ne mogu skrenuti na benzinske crpke
Objavljeno 24. siječnja, 2020.
BELI MANASTIR - Već godinama traje nezadovoljstvo motoriziranih stanovnika Belog Manastira, ali i svih ostalih vozača koji po pogonska goriva za svoje metalne ljubimce moraju skrenuti na INA-inu odnosno Croduxovu benzinsku crpku.Obje se nalaze u Osječkoj ulici, točnije na državnoj cesti D7, a ni na jednu od njih ne može se skrenuti lijevo. Automobilima koji dolaze iz smjera Osijeka to sprječava puna crta, preko koje - nema prometa. Svi oni koji požele na bilo koju od dviju spomenutih crpki, a dolaze iz smjera Osijeka, moraju činiti ‘‘vratolomije‘‘ kako bi, sukladno prometnim propisima, tankirali svoja vozila, napumpali gume, kupili plin u boci ili neku potrepštinu u tamošnjim trgovinama. Nije rijetkost da vozači svjesno krše propise i skreću na benzinske crpke, odnosno nakon obavljenog posla se, ponavljajući ‘‘prijestup‘‘, vraćaju na državnu cestu i nastavljaju prometovati u smjeru sjevera.

- Prošao sam kilometre i kilometre, ali se ne sjećam da sam takvo što vidio. Belomanastirci i oni koji grad bolje poznaju nekako se mogu snaći i zaobilaznim putovima doći na benzinsku, ali oni koji su ovdje prvi put, moraju kršiti propise ili s praznim tankom nastaviti vožnju. Pri tome vjerojatno ne znaju da je INA-ina benzinska crpka posljednja u Hrvatskoj prije prijelaza u Mađarsku - priča naš sugovornik krajnje nezadovoljan ovakvom prometnom regulacijom. Dodaje kako je ovakva prometna signalizacija normalna za autoceste ili prometnice s četiri i više kolnih trakova, ali ne za običnu prometnicu s dva kolna traka, bez obzira na to bila ona državna ili ne. Da ljude ne treba na takav način ograničavati, shvatili su i u PP Beli Manastir.

- U suradnji s Gradom inicirali smo rješavanje tog problema te predložili iscrtavanje jednog traka za skretanje ulijevo - kažu u PP Beli Manastir. Stoga je organiziran i zajednički sastanak na kojemu su sudjelovali predstavnici PP Beli Manastir, Hrvatskih cesta i Grada Belog Manastira. Kako ističe Goran Hes, zamjenik gradonačelnika, Grad se aktivno uključio u rješavanje tog problema koje se nakon niza godina sve više nazire.

- INA je još prije godinu dana poduzela potrebne korake. Premda se čini jednostavnim, ishođenje svih dozvola prilično je komplicirana procedura - objašnjava Hes ističući dobru suradnju s PP Beli Manastir, Hrvatskim cestama i Cestingom.

Kako neslužbeno doznajemo, prometna signalizacija bit će riješena samo kod INA-ine benzinske crpke. I. Getto

Ivica Getto
U suradnji s Hrvatskim cestama postavit će se bljeskalice uz pješački prijelaz kod katoličke crkve
Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

Najčitanije iz rubrike