Regija
PROJEKT "CESARIĆ U CESARIĆU"

Radovi učenika ukoričeni
su u "Zelenoj slikovnici"
Objavljeno 23. siječnja, 2020.
POŽEGA - U sklopu projekta "Cesarić u Cesariću" promovirana je "Zelena slikovnica - U prirodi nalazim lijek", u kojoj su ukoričeni radovi 61 učenika OŠ "Dobriša Cesarić". Osim likovnih radova, objavljene su fotografije, stihovi, bilješke, priče i drugo sa svrhom da se zabilježi istraživački, pisani, kreativni izričaj, kako u likovnoj, tako i u fotografskoj domeni – kaže urednica zbirke i koordinatorica projekta Sandra Halt Ćuže, dodajući: "Cilj je bio potaknuti učenike na prepoznavanje ljekovitog bilja, pronalazak i učestalije korištenje."


Učenici ove škole redovno sudjeluju u "zelenim" akcijama, od onih koje su osmislili drugi, poput "Zelene čistke", ili "Zasadi drvo, ne budi panj", pa do vlastitih – izgradnja hotela za kukce, sadnje lipe uz Područnu školu Nova Lipa...


- Ponosni smo što je škola odabrana kao jedna od 21 u Hrvatskoj i koja će sudjelovati u projektu LORA, Laboratorij za održivi razvoj - rekla je Zvjezdana Krip, ravnateljica škole.


U "Zelenoj slikovnici" opisuje se suradnja s ekoimanjem Vilin šapat u Markovcu Brestovačkom, vrtovi u kojima se prepoznaje ljekovito bilje, a mnogo govore i stihovi: Što znači čaša zdravlja? Ona moj zdravi životni put stvara.
Promocija je završila domjenkom na kojem su posluženi zdravi smoothyji, kolačići od mrkve, rolat od špinata, prutići od sezama i maka... B.S.T.
Možda ste propustili...

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike