Tehno

Algebra najavljuje najveće polaganje probnih ispita mature
Objavljeno 24. siječnja, 2020.
Riječ je o najvećem probnom testiranju koje prethodi maturi, a koje Algebra na nacionalnoj razini provodi već sedmu godinu zaredom. Maturanti, koji se svake godine dobrovoljno odazivaju pisanju probnih ispita, s čak 99 posto svojih glasova prošle su godine rekli kako su iznimno zadovoljni projektom probnih ispita i da im je on iznimno dobrodošao u sklopu priprema za maturu. Na dane održavanja probnih ispita maturanti će pisati ispite iz tri predmeta – Matematike, Hrvatskog jezika i Engleskog jezika – na uobičajene dvije razine znanja (A i B) prema svim pravilima državne mature (jedino je vrijeme rješavanja prilagođeno količini i odabiru ispitnih zadataka), pa maturanti na ovaj način doživljavaju pravo iskustvo kakvo ih čeka na državnoj maturi. Maturante tijekom probnih ispita očekuju zadatci koje su pripremili pomno odabrani srednjoškolski profesori s velikim iskustvom u pripremi učenika i samom procesu državne mature: riječ je o originalnim zadatcima koji su posebno za ovaj projekt pripremljeni prema odredbama ispitnih kataloga te ih stoga dosad nisu mogli susresti u zbirkama.


Zainteresirani maturanti koji svoja znanja iz ključnih predmeta s državne mature žele provjeriti na vrijeme trebaju se što prije prijaviti za probna testiranja jer je broj mjesta ograničen. Za prijavu i ostale pojedinosti probnih ispita potrebno je posjetiti stranicu: https://www.algebra.hr/drzavna-matura/kampanje/probni-ispiti-mature-2020/. Ovi probni ispiti za sve su maturante, koji se na njih prijave, posve besplatni te oni nemaju nikakvih financijskih ili drugih obveza.


Tijekom prošlogodišnjeg probnog ispita 41 posto maturanata svoju je trenutačnu spremnost za maturu ocijenilo ocjenom dovoljan, 35 posto svoju spremnost ocjenjuje ocjenom dobar, a samo devet posto maturanata svojoj spremnosti daje ocjenu vrlo dobar ili odličan. Znatan dio maturanata, njih 16 posto, u ovom se trenutku uopće ne osjeća spremnim za ispit državne mature. Najveći dio maturanata, njih 48 posto, prošle godine u ovom trenutku još nije započeo s pripremama za državnu maturu, a 33 posto ih se, prema vlastitim riječima, počinje pripremati tek od početka drugog polugodišta. Zanimljivo je primijetiti kako su maturanti koji su se za ispit državne mature pripremali u Algebri ostvarili jednake ili bolje ocjene kada se gledaju nacionalni prosjeci koje je objavio NCVVO.
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike