TvObzor
ZOVI JU MAMA

Aklea Neon inovativnom pjesmom najavljuje nastup na Dori
Objavljeno 24. siječnja, 2020.
Najoriginalnija izvođačica ovogodišnjeg izbora za pjesmu Eurovizije zvukovima prirode upozorava na globalni problem požara

Mlada osječka pjevačica ima samo tri singla i već tri Rock&Off nominacije, a široj će se javnosti predstaviti na Dori 2020. Pjesma "Zovi ju mama" Aklein je odgovor na požare diljem svijeta, poziv na akciju i osvješćivanje prisnosti sa zemljom – mamom.

Osim afro-soul ethno-beats zvuka, karakterističnog za Akleu, ovaj puta koketirala je i s klupskom glazbom, poput duba i trancea. "Cijela pjesma nastala je u suradnji s mladim producentom akademskog obrazovanja Klaadom, koji je već poznat na alternativnoj sceni", izjavljuje Aklea, "pridružili smo se najvećoj volonterskoj neprofitnoj akciji pošumljavanja Boranka na Mosoru i mapirali mjesta zvukom u tri etape – na zgarištu, tijekom pošumljavanja i na prostoru mlade šume.

Od tih zvukova oblikovali smo ambijent i ritam-sekciju pjesme." Cilj mladih glazbenika bio je uhvatiti pravi duh transformacije određenog prostora zemljinog tjemena kojemu je čovjek naudio i onda mu svojom rukom pomogao.

"Zahvalna sam i na tome što ću scenu napokon opet dijeliti i sa svojim Brevisicama, njih tri (Laura Gluck-Radičević, Arijana Šmit i Aleksandra Vukadinović) bit će mi vokalna potpora."

Aklea je u 13 godina svoje karijere s Vokalnim Ansamblom Brevis nastupala na tri kontinenta i u prestižnom Carnegie Hallu.

"Osim Brevisica, u pjesmi pjevaju i kelj i mladi bor. Stvarno! Ovu magiju uspjeli smo izvesti pomoć uređaja Bamboo – muzika biljaka, koji se priključi na list i korijen biljke te bilježi njezine impulse." Osim inovativnog pristupa, Aklea Neon osvježit će ovogodišnju Doru iskrenim emocijama, jedinstvenom izvedbom i aktualnom tematikom.
Nikola Kučar
Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike