Mozaik
MLADI PLESNI PAR IZ KUC-A “BOLERO” IZ OSIJEKA

Laura i Gabrijel oduševljavaju svakim svojim nastupom, ali ponajviše uveseljavaju sebe
Objavljeno 24. siječnja, 2020.

Nije nimalo lako danas u svijetu moderne tehnologije djecu usmjeriti na bilo što, a posebno na neki hobi koji nema veze s mobitelom, računalom ili slično. Prošla su vremena druženja u prirodi, pa čak ih je sve manje i na sportskim terenima.

Ipak, postoje mladi koji nekako u sebi nose nadu da ono ljudsko ipak postoji. Ovo je priča o takvom mladom paru koji je sebe pronašao u plesu. Laura Pavić (13) iz Osijeka i Gabrijel Mihalik (13) iz Đakova već nekoliko godina zajedno parovno plešu u Kulturno-umjetničkom centru ‘‘Bolero‘‘ Osijek i osvajači su niza hrvatskih i europskih odličja, a ono što je najvažnije kada ih pitaš za dojmove poslije nekog velikog uspjeha, oboje s osmijehom kažu da im je najvažnije dobro otplesati jer u tome uživaju. Laura sebe potpuno vidi u plesu, a počela je plesati kao malo dijete.

- Počela sam plesati u drugom razredu osnovne škole, i to slučajno, jer sam u školi dobila letak mog sadašnjeg kluba od najbolje prijateljice. Budući da sam i prije slušala latinoglazbu, priča mi se svidjela i molila sam roditelje da me upišu, na što su oni odmah pristali. Kada sam krenula, svi su mislili da je to za mene samo jedan prolazni hobi koji će kratko trajati, no vrlo brzo sam se potpuno pronašla u plesu i definitivno neću odustati - započinje Laura te priča što za nju znači plesati i biti dio toga svijeta.

‘‘Što se tiče vrste plesa koju plešem, nakon prvog dolaska u klub odmah sam počela učiti osnovne korake salse, bachate i disco foxa i jednostavno istog trenutka zavoljela te plesove i ništa me drugo nije zanimalo. Svi znaju plesati one jednostavne plesove, posebno na zabavama, svatovima i slično. No sada kada sam upoznala ples iznutra, mogu samo reći - ples je život‘‘, nastavlja Laura, koja je odlična učenica bez obzira na sve obveze treninga i natjecanja te tvrdi da se dobrom organizacijom sve može stići.

- Svi imaju trenutke kada kasne na bilo što, pa tako i ja. Isplaniram sve, smislim unaprijed sve za idući dan i tako i odradim. Ipak, kada je ples u pitanju, teško je planirati jer jedno je u glavi, a drugo je realnost, ali sve može posložiti uz dobru pripremu - kaže Laura te zaključuje svojom pričom o plesu u paru s Gabrijelom.

- O plesu u paru s Gabrijelom mogu samo reći da sam presretna, odlično si odgovaramo i jednostavno našem plesu nema kraja - zaključila je Laura. Gabrijel je uistinu fantastičan i svojim plesom razbija svaku predrasudu o dečkima i plesu.

- Ja sam počeo plesati u petom razredu, s 11 godina. Prije dolaska u klub, često sam iz zabave plesao i smišljao svoje koreografije. Kada sam počeo plesati u klubu, prvi ples bio je hip-hop, što mi se jako mi svidjelo. Prolazilo je vrijeme, ušao sam u svijet salse i bachate, što mi se svidjelo još više. Moje prvo natjecanje sa salsom bilo je u Siofoku u Mađarskoj i bilo nas je oko 30 u konkurenciji, a ja sam još bio početnik. Nakon toga su uslijedili treninzi parovnog plesa s Laurom i to se pokazalo odličnim. Počeli smo postizati lijepe rezultate iz godine u godinu. Nastavio sam u istim plesovima i solo i u paru i postajao sam sve bolji, što mi je preraslo u veliki izazov jer mi je velika želja bila tehnički biti što bolji - priča Gabrijel te naglašava kako je 2019. godina za njega bila najuspješnija do sada.

- U prošloj godini bilo je uistinu odličnih rezultata i solo i u paru s Laurom, što me još više povuklo da jače radim. Moram reći da plešem zato što to jednostavno volim. Kad plešem osjećam se sretno i ispunjeno, posebice kad mi kažu da sam u tome dobar. Ponosan sam na sebe i posebno klub Bolero jer smo svi jedna velika obitelj - nastavlja Gabrijel, te na kraju o paru s Laurom kaže "Jednostavno smo se našli, djelujemo odlično zajedno, a ono što je najvažnije, jedno drugom velika smo podrška."

Laura Pavić i Gabrijel Mihalik, uz veliku podršku svojih obitelji, posebno su istaknuli golemu potporu njihova trenera Igora Vajnbergera, uz kojeg su zavoljeli ples i koji im ga je potpuno otkrio.

Vladimir Grgurić
Plešu u Kulturno-umjetničkom centru ‘’Bolero’’ Osijek i osvajači su niza hrvatskih i europskih odličja
Možda ste propustili...

DODIJELJENE NAGRADE ELEKTRONIČKE GLAZBE ZA 2019. GODINU

Slavonci osvojili niz Ambasadora

TOP-LISTA PRODAJE ALBUMA DONOSI NOVA IZDANJA

Live “Opća opasnost u Domu sportova” na sjajnom 6. mjestu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana