Sport
EUROPSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

Igor Karačić ozlijeđen
uoči puta u Stockholm
Objavljeno 22. siječnja, 2020.
Hrvatska je remijem sa Španjolskom, do kojeg je stigla nakon što smo nadoknadili “minus šest”, osvojila drugo mjesto u skupini

Hrvatski rukometna ekipa na poluzavršni obračun Eura u Stockholm putuje nepobjediva iz Beča. U posljednjem susretu skupine I drugog kruga remizirali su sa Španjolskom, a kako aktualni europski prvaci imaju bolju gol-razliku, oni će krenuti u polufinale s prve pozicije.

Hrvatska je do remija stigla nakon što je u drugom poluvremenu bila čak šest pogodaka u minusu. Na kraju smo bili u prigodi čak i pobijediti. Duvnjak je 25 sekundi prije kraja bio neprecizan. No, mnogo više od gubitka drugog boda može zabrinuti ozljeda Igora Karačića. Naš mostarski srednji vanjski bio je protiv Španjolske iznimno raspoložen. Postigao je deset pogodaka, no zaustavila ga je ozljeda u 55. minuti, kada je nakon udarca koljenom u koljeno s Gomezom završio na klupi s ledom na bolnom mjestu. To svakako nije dobra vijest uoči odlučujućih obračuna.

Sačuvali Cindrića
Novi je to problem za Linu Červara s obzirom na to da zbog problema sa zglobom protiv Španjolske nije igrao Luka Cindrić. Ni Španjolska nije nastupila u najjačem sastavu. Njihov najbolji strijelac Angel Fernandez ostao je u hotelu zbog povišene temperature. Zanimljiva se situacija dogodila u prvom poluvremenu. Hrvatska je krenula s obranom 5-1, s Duvnjakom na prednjem, a završila prvo poluvrijeme u obrani 6-0. Španjolska je obrnuto krenula u zoni 6-0, ali je prije kraja prvog poluvremena završila na 5-1. Koliko je Igor Karačić bio "vruć" pokazao je već na početku utakmice. Nakon prvog pogotka Stepančića nanizao je četiri pogotka. U 20. minuti Karačić je bio asistent za Šipića za hrvatsko vodstvo 8:6. Horvat je u 25. minuti pogodio iz sedmerca za 10:8, no tu prednost do odmora nismo uspjeli sačuvati. Sole i Entrerrios pogodili su za izjednačenje. Vodstvo Hrvatskoj vraća Karačić, no Arino s krila i iskusni pivot Aguinagalde donose Španjolskoj prednost.

Preokret za remi
Drugo poluvrijeme furiozno je otvorio Alex Dušebajev. S tri uzastopna pogotka donio je Španjolskoj vodstvo od četiri razlike (15:11). Mijenjao je Červar u nastavku, pokušao je i s dva pivota u napadu (Brozović-Šipić), u vatru je gurnuo i Šarca, Stepančića je u obrani i napadu mijenjao Hrstić, a na desnom vanjskom zaigrao je i Horvat. Španjolska je u 39. minuti imala velikih šest pogodaka prednosti (18:12). Červar je potom zatražio time-out očito želeći zatražiti dodatnu koncentraciju u napadu i žustrinu u obrani. Prije time-outa Horvat je probudio boljku kada mu je Perez de Vargas obranio sedmerac. Na popravni je s crte za sedam metara morao Duvnjak, koji je zatresao mrežu za 18:13. Španjolska je sredinom poluvremena imala i dalje šest razlike, a u 48. minuti vodili su 21:16. Hrvatska je tada krenula. Aeriju od 6:0 zaključio je pogotkom za vodstvo Duvnjak (22:21). Naš kapetan prije toga u 55. minuti prisilno je morao zamijeniti ozlijeđenog Karačića. Španjolsku "crnu seriju" prekinuo je Gomez iz sedmerca za izjednačenje, Posljednji hrvatski napad pokušao je zaključiti Duvnjak. Neuspješno, možda i brzopleto. Španjolcima je ostalo još 25 sekundi koje su potrošili čuvanjem lopte. Remi im je, uostalom, bio dovoljan da se u Skandinaviju vrate s prvim mjestom.

Krešimir Lacković
STOCKHOLM
U PETAK POLUFINALE
HRVATSKA       22 (11)

ŠPANJOLSKA       22 (12)

Beč – Stadthalle. Gledatelja: 12.000. Suci: Mindaugas Gatelis i Vaidas Mazeika (Litva).

HRVATSKA: Šego (9+0), Ašanin, Marić, Duvnjak 2(1), Hrstić, Stepančić 2, Horvat 2(1), Šarac, Karačić 10, Musa, Mamić 2, Cindrić, Brozović 1, Matanović, Mandić i Šipić 3.

ŠPANJOLSKA: Perez de Vargas (1+1), Corrales (7+0), Maqueda 1, Entrerrios 4, A. Dušebajev 6, Sarmiento 1, Aguinagalde 1, Sole 2, Goni, Figueras 1, Canellas, Morros, Gomez 4(2), Arino 2, Guardiola i D. Dušebajev.

SEDMERCI: Hrvatska 3(2), Španjolska 3(2); ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta (Musa 2, Duvnjak 2, Mandić 2, Brozović 2), Španjolska 10 minuta (Canellas 2, Sole 2+2, Arino 2, Morros 2).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana