Sport
NK OSIJEK U ŠPANJOLSKOJ IGRA POSLJEDNJU PRIPREMNU UTAKMICU

Danas u Marbelli generalka protiv Lokomotiv Moskve
Objavljeno 23. siječnja, 2020.

Polako se bliži kraj priprema nogometaša Osijeka u španjolskoj Marbelli. Na Sunčanoj obali boravit će praktički još dva dana, danas i sutra, jer će u ranim subotnjim satima krenuti kući. Kako se polako odbrojavanje dana približilo nuli, tako je na red stigla i posljednja provjera koju će bijelo-plavi odraditi.

A bit će i najteža, jer današnji će suparnik u Marbella Football Centeru biti Lokomotiv Moskva našeg Vedrana Ćorluke, sudionik Lige prvaka, o čemu toliko sanjaju u Gradskom vrtu. Umjesto u ranijem terminu (11 sati) utakmica s ruskim klubom odigrat će se u 16 sati, a u njoj će Ivica Kulešević imati posljednju priliku da u "živoj" utakmici posloži sve kockice u početnoj postavi te otkloni neke dvojbe, ako ih još uopće ima. S obzirom na to da do gostovanja u Gorici, 2. veljače, Osijek neće više imati provjera, ogled s moskovskim klubom tako je i generalka za nastavak prvenstva. Naravno, rezultat neće biti u prvom planu, što je više puta istaknuo i sam trener osječkog prvoligaša, nego igra i određeni mehanizmi, iako se nitko neće buniti ako dobro izdanje na terenu bude popraćeno i konačnim ishodom. Iako Kulešević nije najavio u kakvom će sastavu i sustavu istrčati danas protiv Lokomotiva, više je nego izvjesno kako će opet krenuti većina igrača koji su i u prve tri utakmice bili starteri. Tu nekih velikih iznenađenja neće biti, prema najavama, oni bi trebali odraditi prvih sat vremena, a preostalo bi vrijeme pripalo ostalima. Zdravstveni bilten nije kritičan, no ipak će i ovaj susret preskočiti Gutieri Tomelin, Jerry Mbakogu, Mihael Žaper i Alen Grgić, moguće i Karlo Kamenar, ako nije zaliječio ozljedu stražnje lože. Zbog tog ipak reduciranog kadra otpala je i mogućnost odigravanja pete utakmice u Marbelli, u petak, koja je ionako prvotno bila namijenjena igračima s manjom minutažom. No u ovakvoj situaciji nema potrebe riskirati. Inače, nakon što ih je prošlog vikenda u hotelu iznenadio požar, Osijekove igrače i stožer sada su iznenadila i poznata lica. Naime, "docimeri" u hotelu Barcelo su im nogometaši i vodstvo CSKA Sofija, što je, jasno, odmah prizvalo sjećanja na nesretno prošloljetno ispadanje iz Europe od Bugara. Zanimljivo, i oni su u Španjolskoj odigrali protiv Nürnberga, ali su, za razliku od Osijeka, koji je pobijedio (2:0), teško stradali (0:5). G. Roguljić
Kvartet produžio
Ako već, osim Erosa Grezde, nema igračkih dolazaka, u klubu su se potrudili zadržati neke od igrača iz postojećeg kadra na još duže razdoblje. Tako su nove ugovore, do ljeta 2023., potpisali Ivica Ivušić, Ante Majstorović, Marin Pilj i Josip Špoljarić.
Možda ste propustili...

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana