Sport
ŽRK OSIJEK ODLIČNO UŠAO U 2020.

Kup Hrvatske je odlična najava za nastavak sezone
Objavljeno 23. siječnja, 2020.

Uspješan start u 2020. godini imale su rukometašice Osijeka prošlog vikenda. U osmini finala Kupa Hrvatske svladale su Sesvete Agroproteinku (28:25) te tako optimistično najavile i nastavak prvenstva, u koji kreću ovog vikenda.

Bio je to susret kakav Osječanke nisu baš igrale u posljednje vrijeme, jer su ga odradile gotovo bez ikakvog stresa. U ranoj fazi utakmice stekle su kontrolu nad rezultatom i solidnu zalihu (tri-četiri pogotka) te ju potom gotovo rutinski održavale, ne dopuštajući suparnicama ni jednom približavanje ili ugrožavanje pobjede. Nije bilo ni onih čestih "crnih rupa" u igri ekipe Jasmina Mrkonje, koje su ih puno stajale ove sezone, pa je razumljivo da je i trener ŽRK Osijek nakon ulaska u četvrtfinale bio vrlo zadovoljan izdanjem svojih djevojaka.

- Ovo je jedna nova kvaliteta naše ekipe, bar se trudimo ne upasti u one crne serije bez pogodaka. To činimo povećanom koncentracijom, pogotovo u obrani, pa iz nje idemo u napad. Pokušavam djevojke naučiti da je obrana ključ, jer ako je ona dobra i kvalitetna, onda igrač ohrabren time može raditi nevjerojatne stvari u napadu. Vodili smo cijelu utakmicu, ušli u završnicu sa šest razlike i tek se onda malo opustili, tih posljednjih šest-sedam minuta, ali naša pobjeda nije dolazila u pitanje. Djevojke su si dale malo oduška, makar smo i tada izradili prilike, ali ih nismo zabili, što obično ulazi. To su bile neke pogreške bez ikakvih posljedica i to veseli.

U odnosu prema kraju prvog dijela sezone, Mrkonja je napravio i neke izmjene u početnoj postavi, prije svega ulaskom Sare Sablić na lijevu vanjsku umjesto do sada neprijeporne Dore Lacković. Sablić je napadački odradila dobar posao u prvom poluvremenu (četiri pogotka), zapažena je bila i u obrani, a trener Osječanki vjeruje kako će time dodatno natjerati sve igračice na još veći angažman i bolji učinak.

- Ovaj put nisam previše mijenjao, jer nam je rezultat bio bitan, a i zbog ozbiljnosti suparnika. Sad smo u četvrtfinalu, vidjet ćemo što će nam ždrijeb donijeti. Ako nam se posreći, možemo i do Final Foura, iako nam to nije veliki cilj, ali ako se pruži prilika, zašto ne. Počeo sam mijenjati uglavnom nakon 45. minute, kada je došlo do umora nekih igračica. Sve u svemu, bila je ovo jedna mirna utakmica, u odnosu prema onima kakve mi znamo igrati. Dovoljno se samo sjetiti one prošle prvenstvene, protiv Sesvećanki, kada smo ovdje stizali sedam golova zaostatka pa izvukli neriješeno. Sad je bila gotovo šetnja u odnosu prema toj utakmici i to samo veseli. Mislim da smo neku fizionomiju igre napravili, ima i nekih novina, pogotovo u početnoj postavi, no to je sport, dok nekom ide, drugi čeka svoju priliku i obratno. Mislim da će se sad i ostale potruditi da svoje mjesto zasluže dobrim igrama - istaknuo je trener ŽRK Osijek, koji se nada kako će slično izdanje njegove igračice pokazati i u Dugom Selu ovog vikenda.

Goran Roguljić
Jasmin Mrkonja

trener ŽRK Osijek

Mislim da smo neku fizionomiju igre napravili, ima i nekih novina, pogotovo u početnoj postavi, no to je sport, dok nekom ide, drugi čeka svoju priliku i obratno. Mislim da će se sad i ostale potruditi da svoje mjesto zasluže dobrim igrama
U početnu postavu je upala Sara Sablić kao lijeva vanjska umjesto do sada neprijeporne Dore Lacković
Možda ste propustili...

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike