Novosti
"NEGATIVNA PERCEPCIJA JAVNOSTI"

Predsjednik uprave RBA podnio neopozivu ostavku
Objavljeno 22. siječnja, 2020.
Michael Müller u srijedu je na vlastiti zahtjev podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Uprave Raiffeisen banke (RBA), vezano uz negativnu percepciju javnosti oko pozivnog natječaja za odabir PR agencije, izvijestili su iz RBA.


"Svjestan sam snažnog negativnog dojma koji je nastao oko Raiffeisen banke i njezinog menadžmenta te naglašavam kako predmetni dokument ni na koji način ne odražava namjeru menadžmenta Banke. Kao profesionalni menadžer, odlučio sam odstupiti sa svoje pozicije kako bih spriječio daljnju reputacijsku štetu banci", zaključio je Müller.


U priopćenju se prenosi da je predsjednik Nadzornog odbora Raiffeisenbank Austria d.d. i član Uprave matične banke Raiffeisen Bank International (RBI) Andreas Gschwenter prihvatio Müllerovu ostavku. "Prihvatio sam ostavku Michaela Müllera kao znak njegovog odgovornog stava te mu zahvaljujem na dugogodišnjem radu i doprinosu Raiffeisen banci i RBI grupaciji. Naglasio bih kako se RBI i Raiffeisen banka zalažu za zakonitost, visoke etičke standarde i povjerenje", izjavio je Gschwenter.


U ovom prijelaznom razdoblju Liana Keserić, članica tima Uprave Raiffeisen banke, bit će vršiteljica dužnosti predsjednika Uprave Banke, a prema odobrenju Hrvatske narodne banke, zaključuje se u priopćenju RBA.


Müllerova ostavka na mjesto predsjednika Uprave RBA uslijedila je nakon što je otkriveno kako RBA traži PR agenciju koja će vršiti pritisak na Ustavni sud.
Iz Hrvatske narodne banke u ponedjeljak su poručili kako su iznimno neugodno iznenađeni postupkom RBA oko natječaja za PR agenciju te najavili da će u okviru svojih ovlasti hitno provesti nadzor u toj banci i poduzeti potrebne mjere. H