Novosti
NIZ OPTUŽBI DJELATNIKA

Direktor ZL Osijek: To je otpor promjenama
Objavljeno 23. siječnja, 2020.
Radnici tvrde da je Zračna luka radila s neispravnim vatrogasnim kamionima, a novac za ulaganja utrošen je na videonadzor

Dio zaposlenika Zračne luke Osijek nedavno je Ministarstvu rada i mirovinskog sustava uputio anonimno pismo u kojemu apeliraju na pomoć državnih institucija, budući da je, kako kažu, upitan opstanak radnih mjesta svih zaposlenika, kao i sama budućnost Zračne luke Osijek.

Razlog nezadovoljstvu i apelu s ovako dramatičnim posljedicama bila je reakcija zaposlenika na novu sistematizaciju koju je krajem godine predložio direktor luke Davor Forgić, što je dovelo do otvaranja niza pitanja. Budući da je sistematizacija u nadležnosti uprave Društva osvrnuli smo se na niz propusta u radu direktora Forgića o kojima zaposlenici upozoravaju u pismu, a bitno utječu na rad Društva. Između ostaloga i na to da su uvjeti za putnike očajni, jer se putnički terminal ne grije. Također navode da je dugo vremena Zračna luka radila s neispravnim vatrogasnim kamionima te da je novac namijenjen kapitalnim ulaganjima nepotrebno i nepromišljeno utrošen na skupi videonadzor koji, uz sve to, još zadire u privatne posjede. Direktoru Forgiću zamjera se i zapošljavanje bez natječaja informatičara za kojega nezadovoljni djelatnici tvrde da je u godinu dana napredovao do mjesta rukovoditelja razvoja ljudskih potencijala. Saznanja su i da rukovoditelj radi s diplome iz BiH koja nije nostrificirana.

Naravno, druga strana, u ovom slučaju direktor Forgić, u svojim odgovorima demantira optužbe te tvrdi da se putnički terminal grije sustavom centralnog grijanja na struju. O "neispravnim vatrogasnim vozilima" kaže da je spasilačko-vatrogasna služba pod nadzorom Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo te da se nadzori obavljaju u nepravilnim vremenskim razmacima bez najave, i ako bi se utvrdila nesukladnost, za otklanjanje nedostataka Agencija zadaje rok u kojem ga treba otkloniti te o tome izvijestiti Agenciju.

- U ovom trenutku sva su vatrogasna vozila u potpunosti ispravna, kao i hidrantska mreža, a postrojba je opremljena. Svi atesti i potvrde o provedenom ispitivanju i ispravnosti uredno su arhivirani i spremni za inspekcijske i druge nadzore. Nabava novog sustava videonadzora operativnih površina financirana je sredstvima MMPI-ja, u svrhu sigurnosti i zaštite civilnog zračnog prometa. Sustav je svojom kvalitetom u skladu s novim tehnologijama i samim time suvremeniji od onih koji su ugrađeni na drugim zračnim lukama prijašnjih godina. Sustav omogućuje nadzor perimetra, uzletno-sletne staze i stajanke, kako bi pomogao u zaštiti i sprječavanju nezgoda. Voditelj Službe ljudskih potencijala diplomirani je andragog, zaposlen u travnju 2018. godine. Isti je višestruko certificirani Microsoftov informatičar koji, prema potrebi, obavlja i dužnosti informatičara - stoji u odgovoru direktora Forgića, koji ova upozorenja smatra otporom promjenama, uvođenju reda, jasnom definiranju poslova i radnih zadataka, a ponajviše odgovornosti za njihovo izvršavanje.

Tomislav Prusina
MINISTARSTVO: PRIKUPLJAMO INFORMACIJE
Ministar prometa Oleg Butković održao je u ponedjeljak u Zagrebu sastanak s direktorom ZL Osijek Davorom Forgićem, što je potvrđeno i iz ministrova ureda priopćenjem u kojemu stoji: “Ministar Oleg Butković sastao se s direktorom Zračne luke Osijek koji ga je upoznao s trenutačnim stanjem u Društvu. U idućem razdoblju prikupit će se se relevantne informacije, o čemu će detaljnije biti upoznati i konzultirani članovi Nadzornog odbora Društva. Ovisno o navedenome, eventualno će se donositi daljnje odluke, a sve sukladno zakonskim nadležnostima”.
Davor Forgić

direktor ZL Osijek

Ministar je upoznat s događajima, jer anonimna pisma dolaze i na njegovu adresu. Detaljno sam ga upoznao s aktualnom situacijom, a također smo razgovarali o razvojnim planovima i kapitalnim ulaganjima za ovu godinu.
Možda ste propustili...

OLUJA 2020: JASMIN HADŽIĆ NA ISTOM MJESTU 25 GODINA POSLIJE

Kada smo razvili trobojnicu, imao sam osjećaj da vidim cijelu Hrvatsku

POSTOJI BOJAZAN DA ĆE ZAŠTITA KOJU PRUŽA CJEPIVO BITI SAMO KRATKOTRAJNA

WHO: Neće biti čudotvornog rješenja

NADARENI – ZABORAVLJENI: ULOGA OBITELJI U RAZVOJU DAROVITOG DJETETA

Uma Gradac: s dvije godine je čitala, sa šest izdala prvu knjigu

Najčitanije iz rubrike