Osijek
ALGEBRA POZIVA MATURANTE

Besplatno na probne ispite iz triju obveznih predmeta
Objavljeno 23. siječnja, 2020.

Algebra, kao organizator najvećeg probnog testiranja za maturante u Hrvatskoj, poziva učenike da se prijave za potpuno besplatne probne ispite. Probni ispiti održat će se 26. siječnja u Zagrebu, a dan prije, 25. siječnja, u još sedam gradova: Osijeku (OŠ "Mladost" na Sjenjaku), Splitu, Rijeci, Puli, Zadru, Šibeniku i Varaždinu. Prošlogodišnje je istraživanje pokazalo kako se 48 posto maturanata u ovom trenutku, početkom godine, još ne počinje pripremati za ispite državne mature.

Algebra poziva maturante koji žive ili gravitiraju prema nekom od većih središta u kojima će se probni ispiti održati da se prijave za ovogodišnje probno testiranje. Riječ je, naglašavaju u Algebri, o najvećem probnom testiranju koje prethodi maturi, a koje Algebra na nacionalnoj razini provodi već sedmu godinu zaredom. Maturanti, koji se svake godine dobrovoljno odazivaju pisanju probnih ispita, s čak 99 posto svojih glasova prošle su godine rekli kako su iznimno zadovoljni projektom probnih ispita i da im je on iznimno dobrodošao u sklopu priprema za maturu.

Na dane održavanja probnih ispita maturanti će pisati ispite iz triju predmeta: Matematike, Hrvatskog jezika i Engleskog jezika, na uobičajenim dvjema razinama znanja (A i B), prema svim pravilima državne mature (jedino je vrijeme rješavanja prilagođeno količini i odabiru ispitnih zadataka), pa maturanti na ovaj način doživljavaju pravo iskustvo kakvo ih čeka na državnoj maturi. Maturante tijekom probnih ispita očekuju zadatci koje su pripremili pomno odabrani srednjoškolski profesori s velikim iskustvom u pripremi učenika i samom procesu državne mature: riječ je o originalnim zadatcima, koji su posebno za ovaj projekt pripremljeni prema odredbama ispitnih kataloga, te ih stoga dosad nisu mogli susresti u zbirkama.

Zainteresirani maturanti, koji svoja znanja iz ključnih predmeta s državne mature žele provjeriti na vrijeme, trebaju se što prije prijaviti za probna testiranja, s obzirom na to da je broj mjesta ograničen. Za prijavu i ostale pojedinosti probnih ispita potrebno je posjetiti stranicu: https://www.algebra.hr/drzavna-matura/kampanje/probni-ispiti-mature-2020/. Ovi probni ispiti za sve su maturante koji se na njih prijave posve besplatni te oni nemaju nikakvih financijskih ili drugih obveza.

Znatan dio maturanata, njih 16 posto, u ovom se trenutku uopće ne osjeća spremnim za ispite državne mature. Najveći dio maturanata, njih 48 posto, prošle godine u ovom trenutku još nije započeo s pripremama za državnu maturu, a 33 posto ih se, prema vlastitim riječima, počinje pripremati tek od početka drugog polugodišta.

Rezultati prošlogodišnjih probnih testiranja bili su u skladu s iskustvima iz prijašnjih godina: učenici su ostvarili najbolje rezultate na ispitu iz Engleskog jezika, a uvjerljivo najlošije ponovno je bio riješen probni ispit iz Matematike. Algebra će i ove godine objaviti rezultate probnog testiranja i usporedbu riješenosti probnih ispita po gradovima.

Ema Nenadić
STROGA PRAVILA KAO NA PRAVOJ MATURI
“Ne zaboravi ponijeti važeću osobnu iskaznicu! Uz nju na ispitu smiješ imati bočicu vode bez naljepnice i oznaka i kemijsku olovku plave ili crne boje. Na ispitu iz Matematike smiješ koristiti džepno računalo tipa Scientific. Najmanje 45 minuta prije pisanja prvog ispita potrebno je registrirati se na mjestu događanja. Nemoj kasniti!” poručuju maturantima iz Algebre.

Ispit iz Matematike (A i B) počinje u 9 sati, Engleski jezik (A i B) u 11.30 te Hrvatski jezik (A i B) u 13 sati. U Osijeku će se održati u OŠ “Mladost” na Sjenjaku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAJPOŽELJNIJI STUDIJI OVE JESENI

Brucoši navalili na Ekonomski fakultet

2

FESTIVAL PRIRODE I BICIKLIZMA

Biciklijada do Pampasa

3

JOŠ JEDNA PRODAVAONICA U POTHODNIKU STAVLJA KLJUČ U BRAVU

Nakon 28 godina zatvara se “Škrinjica”