Osijek
HUMANITARNI ODJEK GLASOVA PANELA ŽIVI(M) OSIJEK

Mladeži iz Klasja za vozačke ispite
Objavljeno 23. siječnja, 2020.
Sudionici panela Glasa Slavonije Živi(m) Osijek, održanog u povodu Dana grada 2019. u organizaciji Glasa Slavonije, dogovorili su se da će tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana uplatiti pojedinačne donacije namijenjene Centru za pružanje usluga u zajednici Klasje u Osijeku. Tako su Ivana Medić, solistica Opere HNK-a u Osijeku, Karla Blažević, studentica, Marija Heffer, sveučilišna profesorica, Igor Toman, umirovljeik i humanitarac, Ivica Lenard, umirovljenik i humanitarac, Sanja Račić, vlasnica obrta Allunga, Dubravka Pađen Farkaš, ravnateljica Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, Stjepan Siber, vlasnik Specijalističke ordinacije oralne kirurgije, Marina Vojnović, vlasnica Studija Marina Loves Photography, Sinap Selmani, umirovljeni obrtnik, Marko Tandarić, zanatski pivar iz pivovare "Mali div", i Ivana Rab Guljaš, novinarka i urednica u Glasu Slavonije, uplatili 2700 kuna na račun Klasja. Prema dogovoru s ravnateljicom te ustanove, Mirandom Glavaš Kul, taj je novac ušao u fond namijenjen štićenicima Klasja za vozačke ispite.


"Budući da su među sudionicima panela bili i osvjedočeni humanitarci Toman i Lenard, koji su netom prije, u suradnji sa Slagalicom, proveli humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za vozačke ispite mladeži iz Klasja, pri čemu su ‘prodavali‘ kilometre koje su prešli biciklima i tako prikupili novac za dva vozačka ispita, na panelu smo se dogovorili da i svi mi pridonesemo daljnjem prikupljanju sredstava za tu namjenu, vlastitom donacijom, koliko je tko u mogućnosti. Osim toga, sudionica panela Marina Vojnović fotografirala je djecu iz Klasja u svojem studiju i poklonila im predivne blagdanske fotografije", kaže Rab Guljaš.


Ako i sami želite pridonijeti ovoj hvalevrijednoj akciji i pomoći mladeži iz Klasja da stekne dodatnu kompetenciju za tržište rada, račun na koji možete uplatiti novac naći ćete na mrežnim stranicama Centra Klasje. M. Mihelić
GLAVAŠ KUL: HVALA ŠTO SE POMOGLI!
"Korisnici i radnici Centra Klasje zahvaljuju sudionicima Glasova panela što su prepoznali potrebe naših mladih i odlučili im pomoći. Naime, djeca koja odrastaju u ustanovi nakon izlaska iz nje suočavaju se s nizom izazova i potrebna im je pomoć i podrška šire zajednice. Pomoći im se može na različite načine, a jedan od najboljih načina je dodatno ih osnažiti, pomoći im steći dodatne vještine i kompetencije kako bi bili konkurentniji na tržištu rada i lakše pronašli zaposlenje, što je ključan preduvjet uspješnog, samostalnog života. Polaganje vozačkoga ispita jedan je od načina da budu konkurentniji, stoga hvala, još jednom, svima koji su pomogli u tome", kaže Miranda Glavaš Kul, ravnateljica Klasja.
Možda ste propustili...

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike