Regija
PROSLAVA VINCEŠKE U BARANJSKOM VINOGORJU

Najavili novu linija vina
i rebranding Vina Belje
Objavljeno 22. siječnja, 2020.
BELI MANASTIR


Proslavu blagdana sv. Vinka, popularnu baranjsku Vincešku, Belje plus jučer je već tradicionalno organiziralo kod nove Vinarije, jedne od najmodernijih u ovom dijelu Europe, smještene u samom srcu Baranjskog vinogorja. Velik broj gostiju iz cijele regije uživao je u vrhunskim i kvalitetnim beljskim vinima, vinogradarskom grahu i beljskim delicijama, te, dakako, tamburaškoj glazbi i dojmljivom pogledu. Kako to nalaže višestoljetna tradicija, okitili su beljci trsove Baranjskim kulenom, kulenovim sekama i kobasicama te ih zalili vinom, sve kako bi vinogradarska 2020. godina bila što bolja i uspješnija. Budući da je Vinceška ujedno i početak vinogradarskih poslova, prvu ovogodišnju rezidbu obavili su Davor Bošnjaković, direktor Belja plus, Suzana Zovko, glavna enologinja, i Tomislav Pintarić, voditelj vinogradarstva, a trsove okićene ‘‘mesnim plodovima‘‘ blagoslovio je župnik, vlč. Đula Andraši iz Kneževih Vinograda. Kako je istaknuo Bošnjaković, ispred tvrtke je godina prilično bogata značajnim događajima.

- Iznimno mi je drago najaviti da će već sljedeći mjesec na tržište izaći nove berbe vrhunske graševine i rosea 2019., koji su prošle godine ostvarili sjajne prodajne rezultate. Jedan od najznačajnijih predstojećih događaja sigurno je 40. rođendan ABC sira, jednog od najpoznatijih regionalnih proizvoda, koji izvozimo na 20 tržišta na četiri kontinenta, ali i ništa manje značajan rebranding Vina Belje, koji uključuje i potpuno novu liniju vina - rekao je Bošnjaković, dodavši i dodatni iskorak u uzgoju crnih slavonskih svinja te plasman superior proizvoda od mesa fajferica koje Belje plus uzgaja u Parku prirode Kopački rit. Inače, Vina Belje u novu vinogradarsku godinu ulaze s velikim ambicijama i željom da bude još uspješnija od prošle.


Hedonisti, vinoljupci, ljubitelji autohtonih baranjskih delicija i prirode diljem Baranje jučer su se mogli uvjeriti i u kvalitetu vina manjih vinara. Oživjeli su vinski podrumi i gatori, pa je teško bilo naći one čija su vrata bila zatvorena. Vinogradarski grah, slanine i kobasice na ražnju, čaše baranjskog vina i tambure, bili su samo dio tradicionalnog ‘‘vinskog scenarija‘‘ na Baranjskoj planini, kako na njezinom ‘‘šokačkom‘‘ dijelu (Draž, Gajić, Branjin Vrh…) tako i na dijelovima jedine baranjske uzvisine koji ‘‘gravitiraju‘‘ Kneževim Vinogradima, Suzi, Zmajevcu i Batini. I. Getto
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana