Dome slatki dome
LIFESTYLE UGODNO SPAVANJE

Preduvjet za dobar san je dobar madrac
Objavljeno 23. siječnja, 2020.
Nedostatan san, ili njegova loša kvaliteta, mogu imati vrlo ozbiljne posljedice za zdravlje, što su dokazale mnoge studije

Često se sami uhvatimo u tome kako nam je štošta drugo važnije od našeg zdravlja i zaista, tek kada nam ono bude narušeno stavljamo ga na prvo mjesto. To nikako ne bi trebalo biti tako, a o zdravlju bismo trebali daleko više voditi računa. U tom duhu neka početak godine bude obilježen odlukama kojima ćemo podići kvalitetu života i pridonijeti zdravlju, jer tek s ispunjenjem ova dva uvjeta možemo realizirati sve one druge koje planiramo u novoj godini.

Čak i ako se osjećate relativno zdravi i zadovoljni, na zdravlju treba raditi proaktivno. Jedan od važnih čimbenika u tome jest i kvaliteta sna koji mnogi svjesno ili nesvjesno zapostavljaju. Nedostatan san, ili loša kvaliteta sna, mogu imati vrlo ozbiljne posljedice. Mnoge su studije pokazale da loše spavanje može imati negativno djelovanje na radnu sposobnost i pozornost. Čak i ako se spava samo sat i pol manje nego je potrebno, pozornost je tijekom dana smanjena za otprilike jednu trećinu. Pretjerana pospanost tijekom dana otežava pamćenje, sposobnost razmišljanja i obrade informacija, pada nam produktivnost, a ako radimo na otvorenom pospanost izazvana nedostatkom ili lošim spavanjem, pridonosi povećanju rizika od ozljeda na radnom mjestu. Početak puta do dobrog sna u odabiru je visoko kvalitetnog madrac. Naravno, ništa manje važno je i uvesti red i ritam spavanja, no čak i ako imamo urednu „higijenu“ sna, uz loš madraca kvaliteta sna nikako neće biti dostignuta. Stoga, neka vam jedna od prvih novogodišnjih odluka bude investicija u novi kvalitetan madrac. Međutim, kako znati koji je madrac dobar za vas? Stručnjaci ističu kako je tijelu potrebno 30 dana kako bi se naviknulo na novi madrac i kako biste iskusili sve blagodati novog vrhunskog madraca. Zato, da biste dobili dovoljno vremena za isprobati vaš novi idealni madraca u Medico Home svakom svom kupcu madraca nude čak 100 dana probe u Sleep Trial razdoblju.

Često ćemo čuti podjelu madraca na one sa žičanom ili spužvastom jezgrom. Nužno je znati kako nisu svi žičani, a ni svi spužvasti madraci isti, a osim ovakve grube podjele velik je broj madraca koji kombinira najbolje iz oba svijeta. Marin Režić
Džepićasta jezgra
Današnji madraci imaju džepićastu jezgru. Prednost džepićaste jezgre u tome je što se ugibaju samo one opruge na koje tijelo vrši pritisak. Na takav način madrac je anatomski i prilagođava se tijelu. Svaka opruga nalazi se u svom džepiću od tkanine kako bi se produžila trajnost samih opruga i madraca. I madraci od pjene i madraci od opruga nude vrhunsku potporu i udobnost, a koji ćete odabrati - stvar je osobnog ukusa. Kako bi cjenovno bili pristupačni madraci se prodaju direktno iz tvornice putem interneta, pa su na taj način trgovačke marže izbjegnute.
Možda ste propustili...

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

CVIJEĆE U VAZI DUŽE ĆE TRAJATI

Odrezati listove, mijenjati vodu

Najčitanije iz rubrike