Sport
JUVENTUS ŠALJE HRVATSKOG NOGOMETAŠA NA NOVU POSUDBU

Pjacu u Cagliariju čeka igranje i Rog
Objavljeno 22. siječnja, 2020.
Prema pisanju talijanskih medija hrvatski nogometaš Marko Pjaca korak je do prelaska u redove Cagliarija. Na njega trener Juventusa Maurizio Sarri ne računa u ovoj polusezoni, pa odlazi na novu posudbu, ali ostaje u Serie A.

Sportitalia i Sky Sport Italia pišu da 24-godišnji hrvatski reprezentativac karijeru nastavlja u Cagliariju gdje odlazi na posudbu, što mu je očito sudbina od kada je na ljeto 2016. godine iz zagrebačkog Dinama za 23 milijuna eura stigao u Juventus. No u redovima Stare dame nije se naigrao, ozljede su ga potpuno upropastile, pa je više bio na posudbama, sjedio na klupi, ili se oporavljao nego što je igrao. Pjaca s torinskim klubom ima ugovor do ljeta 2021., a Juve ga je već posuđivao Schalkeu i Fiorentini. Sad je sve dogovoreno s Cagliarijem i samo se čeka Pjacina potvrda da želi tamo odigrati ovu polusezonu. Najvjerojatnije će je prihvatiti jer željan je igre, a u Juveu očito neće dobiti veću minutažu.

Podsjetimo, hrvatski napadač tek se prošloga tjedna vratio na travnjak nakon oporavka od druge ozljede koljena. U ožujku 2017. prvi put je pokidao prednje križne ligamente, a potom je istu ozljedu zadobio dvije godine kasnije. Prošloga tjedna proveo je 15 minuta u igri Juventusa u Kup susretu i to je sve. U Cagliariju će sigurno dobiti priliku za više igranja, a tamo ga čeka i bivši suigrač iz Dinama i hrvatske reprezentacije Marko Rog. Inače, Cagliari ne ide loše, trenutačno se nalazi na šestom mjestu Serie A s 30 bodova. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana