Novosti
DOTMETRICS

Velik posao za hrvatski startup - mjerit će posjećenost britanskih internetskih stranica
Objavljeno 21. siječnja, 2020.
Hrvatski startup DotMetrics postao je službeni analitički sustav za mjerenje posjećenosti britanskih internetskih stranica, a taj je posao dobio na natječaju tvrtke UK Online Measurement (UKOM), koju su osnovale najvažnije udruge britanskih izdavača i oglašivača, izvijestili su u utorak iz tog startupa.


Na natječaju za taj posao DotMetrics je pobijedio u partnerstvu s Ipsosom, jednom od najvećih svjetskih agencija za istraživanje tržišta, ostavivši iza sebe velike igrače na globalnom tržištu prikupljanja podataka, poput američkog comScorea, kažu iz tog startupa, dodajući da službeno u posao kreću 1. siječnja 2021. te da su ugovor potpisali na idućih pet godina.


Iako iz tog startupa ne navode vrijednost posla, neslužbeno se doznaje da je riječ o oko 300 milijuna kuna, ili 40 milijuna eura, za pet godina. Do sada su, kako navode, podatke prikupljali u zemljama regije, a ovo im je prvi izlazak na tržišta zapadne Europe, pri čemu napominju da je Velika Britanija hrvatskim analitičarima poseban izazov, jer je riječ o najvećem europskom i trećem svjetskom tržištu u kontekstu online oglašavanja. "Na britanskom tržištu internet je uvjerljivo najvažniji kanal oglašavanja te raspodjela budžeta ovisi o kvalitetnim podatcima, a Velika Britanija je i liga prvaka internetskog oglašavanja", ističe direktor DotMetricsa Jan Jilek, dodajući da je pobjeda na natječaju za takav posao stvar prestiža i izvrsna referenca za dalje.


S te strane, već su krenuli u pregovore za nastup i na drugim europskim tržištima, pri čemu Jilek ističe da Hrvatska ostaje njihov "hub", te će analizu podataka obavljati iz Zagreba, zbog čega će im i broj zaposlenih rasti više od trostruko, što očekuju i u idućim godinama.
DotMetrics je izvorna hrvatska metodologija koju su razvili tvrtka FistNet i Ipsos Adriom, a njome se prikupljaju podatci o posjećenosti internetskih stranica tako da bilježi i pohranjuje cjelokupan promet neke stranice povezujući ga s demografskim podatcima iz anketa i osnovnih istraživanja.H
Možda ste propustili...

POSAO ZA OSJEČKE KOMUNALNE REDARE

Kazne za izborne plakate na javnim površinama

PETA IZBORNA JEDINICA OSTALA UTVRDA HDZ-A

VSŽ će u novom sazivu Sabora imati 7 zastupnika