Regija
PRIRODOSLOVCI

Gimnazijalka Ivona Halas putuje u Rusiju
Objavljeno 22. siječnja, 2020.
POŽEGA - Na šestom Državnom turniru mladih prirodoslovaca na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, u organizaciji Istraživačkog centra mladih, od ukupno 12 natjecatelja Ivona Halas prošla je među šest učenika koji će činiti reprezentaciju Hrvatske na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca, što se održava u srpnju i kolovozu u Rusiji.


Na turniru je sudjelovalo troje učenika požeške Gimnazije - Borna Soukup s radom "Poskakujuća bova", Ivona Halas s radom "Dezinficijensi" i Nina Pavić s radom "Magnet i šibica", uz mentorstvo profesorice Magdalene Srdarević. Borna je ispitivao parametre i uvjete u kojima lagana loptica zadržana pod vodom može poskočiti iznad površine vode, Ivona je ispitivala kako pojedini dezinficijensi utječu na bakterije na različitim površinama, a Nina je proučavala parametre pod kojima magnet privlači glavicu izgorene šibice.
- Ovaj uspjeh temelji se na odličnoj pripremi i suradnji učenika, mentora i bivših reprezentativaca. Ovakav tip natjecanja potiče učenike na drukčije razmišljanje o pojedinim problemima, istraživački način rada, koji je blizak znanstvenom radu, ali traži i puno uloženog vremena, truda i zalaganja - ocijenila je profesorica Magdalena Srdarević. B.S.T.
Možda ste propustili...

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike