Regija
PRIRODOSLOVCI

Gimnazijalka Ivona Halas putuje u Rusiju
Objavljeno 22. siječnja, 2020.
POŽEGA - Na šestom Državnom turniru mladih prirodoslovaca na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, u organizaciji Istraživačkog centra mladih, od ukupno 12 natjecatelja Ivona Halas prošla je među šest učenika koji će činiti reprezentaciju Hrvatske na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca, što se održava u srpnju i kolovozu u Rusiji.


Na turniru je sudjelovalo troje učenika požeške Gimnazije - Borna Soukup s radom "Poskakujuća bova", Ivona Halas s radom "Dezinficijensi" i Nina Pavić s radom "Magnet i šibica", uz mentorstvo profesorice Magdalene Srdarević. Borna je ispitivao parametre i uvjete u kojima lagana loptica zadržana pod vodom može poskočiti iznad površine vode, Ivona je ispitivala kako pojedini dezinficijensi utječu na bakterije na različitim površinama, a Nina je proučavala parametre pod kojima magnet privlači glavicu izgorene šibice.
- Ovaj uspjeh temelji se na odličnoj pripremi i suradnji učenika, mentora i bivših reprezentativaca. Ovakav tip natjecanja potiče učenike na drukčije razmišljanje o pojedinim problemima, istraživački način rada, koji je blizak znanstvenom radu, ali traži i puno uloženog vremena, truda i zalaganja - ocijenila je profesorica Magdalena Srdarević. B.S.T.
Možda ste propustili...

OPĆINA BIZOVAC NASTAVLJA POMAGATI MLADE

Besplatan javni prijevoz učenicima i studentima

GRADSKO DRUŠTVO CK ŽUPANJA

Projekt “Zajedno sretni u starosti”

PROGRAM „ZAŽELI BOLJI ŽIVOT U OPĆINI ŠODOLOVCI“

20 žena dobilo je posao, a stare i nemoćne osobe pomoć

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOK BRINE O TUĐIM KRAVAMA

Općini suglasnost Vlade za kredit za kupnju “Breznice”

2

ZAVRŠEN CROATIAN CARP CUP BOROVIK 2020.

Pobjednička ekipa CT-a Šaran

3

OBILJEŽEN DAN POBJEDE NAD TZV. JNA I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

Položili vijence za pale branitelje