Osijek
ŽUPANIJA ODGOVORILA NA POTREBE

Cvjetno naselje prvi put dobilo ambulantu
Objavljeno 22. siječnja, 2020.
Inicijativu su pokrenuli MO Cvjetno naselje i osječki HDZ, a na nju je odgovorila Osječko-baranjska županija

Nakon što je polovinom prosinca započela s radom, jučer je uz nazočnost župana Ivana Anušića svečano i otvorena nova ordinacija obiteljske medicine u Cvjetnom naselju. Riječ je o dijelu grada u kojemu živi oko 4500 stanovnika, a koji do sada nije imao svoju ambulantu obiteljske medicine te je najbliži liječnik bio u Domu zdravlja Čepin ili zdravstvenoj stanici osječkog Doma zdravlja Drava. Na inicijativu Mjesnog odbora Cvjetno naselje, ali i osječkog HDZ-a, pokrenuta je procedura od strane Doma zdravlja Osijek da se upravo u ovom dijelu grada formira ambulanta obiteljske medicine. Projektu se pristupilo još prije godinu i pol te nakon ishođenja svih suglasnosti i formiranja tima, ali i pronalaženja najbolje lokacije, ambulanta je počela s radom proteklog mjeseca i sada već ima 500-tinjak pacijenata.

Za tu namjenu Osječko-baranjska županija je, i to posebice za opremanje ambulante, izdvojila 70.000 kuna decentraliziranih sredstava, a sama ambulanta smještena je u ustupljenom objektu pokraj ljekarne na adresi Svetog Leopolda Bogdana Mandića 208. Točnije, prekoputa župne crkve svetog Leopolda Bogdana Mandića.

- Ovdje smo otvorili ambulantu koja do sada nikada nije funkcionirala. Investicija je to Osječko-baranjske županije kojom proširujemo mrežu usluge i kontinuirano unaprjeđujemo zdravstvene usluge - komentirao je župan Anušić u povodu otvorenja. Ravnatelj Doma zdravlja Osijek Mato Lukić naglasio je da je cilj primarnu zdravstvenu zaštitu učiniti što dostupnijom svim sugrađanima: - Kako smo najavili, nećemo stati na Cvjetnom, već nastavljamo s proširenjem mreže pa se tako nadamo da ćemo u ovoj godini riješiti i ambulantu u Novom gradu - kaže Lukić.

Osječko-baranjskoj županiji, posebice županu Anušiću, na otvorenju ove ambulante posebno je zahvalio i predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić, na čiju inicijativu je sve i pokrenuto. - Zahvalio bih županu što je prihvatio inicijativu Mjesnog odbora i HDZ-a grada Osijeka. Mi smo u gradu Osijeku konstruktivna oporba i predlažemo inicijativu i prijedloge na razini županije. Imamo župana koji ima sluha za potrebe grada Osijeka. Ponavljamo zahtjev gradskoj upravi da proširi nadogradnju vrtića u Cvjetnom - naglasio je Radić.

Recimo kako inače Dom zdravlja Osijek proširuje i svoju djelatnost u pružanju specijalističkih usluga, tako je pokrenut postupak doregistracije za pružanje specijalističkih zdravstvenih djelatnosti, i to, konkretno, kroz psihijatrijsku, urološku, otorinolaringološku i dermatološku ordinaciju. – Nakon suglasnosti na Upravnom vijeću krenuli smo u postupak doregistracije i cijela procedura sada mora proći Ministarstvo zdravstva te odluku i odobrenje HZZO-a. Nadamo se kako bismo prvu od ovih ambulanata mogli dobiti u prvoj polovini ove godine – objašnjava ravnatelj Doma zdravlje Osijek Mato Lukić.

Nefreteta Z. Eberhard
TIM PREDVODI DR. LORA ORKIĆ
Ordinaciju obiteljske medicine na lokaciji Cvjetno naselje vodi tim liječnica obiteljske medicine Lora Orkić, dr. med., i medicinska sestra Marija Opančar. Tijekom njezina porodiljna dopusta mijenja je Kristina Šunić, dr. med. Radno vrijeme ambulante je parnim datumima prijepodne, a neparnim datumima poslijepodne. Radna je i prva subota u mjesecu. Telefon nove ordinacije je 359-622, a ordinacija upisuje nove pacijente te svi stanovnici tog područja mogu prebaciti svoj karton u novu ambulantu.
Ivan Anušić

​župan osječko-baranjski

​Županija stalno proširuje mrežu zdravstvenih usluga, a u otvaranje ove ambulante uložili smo 70.000 kuna. No ovdje nećemo stati i u planu su nove ambulante tamo gdje građanima najviše nedostaju.
Možda ste propustili...

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike