Svijet
PRONAĐENA BOMBA IZ 2. SVJETSKOG RATA

U Kölnu evakuirano 10.000 ljudi
Objavljeno 21. siječnja, 2020.
Specijalisti službe za neutraliziranje eksplozivnih naprava neutralizirali su u utorak ujutro u njemačkom gradu Kölnu američku zračnu bombu, tešku jednu tonu, zaostalu iz Drugog svjetskog rata, pri čemu je zbog opreza 10.000 ljudi bilo evakuirano.


"Neutraliziranje 1000 kg teške bombe prošlo je bez problema", priopćila je Služba za neutraliziranje eksplozivnih naprava.


No akcija neutraliziranja bombe, pronađene u ponedjeljak navečer tijekom građevinskih radova u samom središtu Kölna na obali Rajne, prouzročila je velike teškoće u prometu, posebice željezničkom. Bomba je pronađena u blizini važnog željezničkog mosta, tako da je željeznički promet između lijeve i desne obale Rajne zaustavljen.


Tijekom akcije zaustavljen je i riječni promet na Rajni, a prije toga je evakuirano i oko deset tisuća radnika tvrtki u radijusu od 500 m od mjesta gdje je bomba pronađena, među kojima su i sjedište i studiji medijske grupe RTL u Njemačkoj.


Neutraliziranje bombi zaostalih iz Drugog svjetskog rata redovita je pojava u Njemačkoj. Prošlog tjedna bio je paraliziran promet duž važnih prometnica u Ruhrskoj oblasti jer su u samom središtu Dortmunda pronađene tri zaostale i neeksplodirane savezničke bombe.
Prema službenim procjenama iz 2013., u Njemačkoj još uvijek leži oko 100.000 neeksplodiranih bombi iz Drugog svjetskog rata, a godišnje ih bude neutralizirano oko 5500. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAPAD S RAČUNALNIH SERVERA LOCIRANIH U RUSIJI, KINI I VIJETNAMU

Mađarska pretrpjela jedan od najsnažnijih hakerskih napada

2

SVJETSKI DAN MIGRANATA I IZBJEGLICA

Papa šalje pomoć migrantima u BiH

3

AKTIVNIH SLUČAJEVA ZARAZE 1588

Slovenija: 184 nove zaraze, stanje se ne popravlja