Crna kronika
SLUČAJ “ŠKRINJA”

Žalba optužene je odgodila raspravu
Objavljeno 21. siječnja, 2020.
VARAŽDIN - Na varaždinskom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić u ljeto 2000. Jasminino tijelo pronađeno je u zamrzivaču u veljači 2019. Odvjetnik optužene predložio je izdvajanje zapisnika o očevidu u obiteljskoj kući, čemu se tužiteljstvo protivi.

Branitelj Smiljane Srnec, odvjetnik Krešimir Golubić, predložio je izdvajanje zapisnika o očevidu u obiteljskoj kući Dominićevih u Palovcu 16. veljače prošle godine, s obrazloženjem da je očevid bio ‘nezakonit jer mu nisu nazočili svjedoci.‘ Zamjenica županijske državne odvjetnice Irma Bagarić usprotivila se zahtjevu obrane, navevši da očevid nipošto nije nezakonit jer su ispunjene sve pretpostavke za njegovo obavljanje, među kojima može biti i ‘hitna radnja‘, što je ovdje bio slučaj.

Nakon kratke stanke sudac Tomislav Brđanović odbio je zahtjev obrane o izuzimanju zapisnika o očevidu, kazavši da je policija provodila "hitnu dokaznu radnju" u obiteljskoj kući. Budući da obrana ima pravo na žalbu višem sudu, suđenje je prekinuto.

Obrana je također predložila i novo psihološko i psihijatrijsko vještačenje te ispitivanje još nekih svjedoka. Optužba pak smatra da je riječ samo o odugovlačenju suđenja jer ti svjedoci "nemaju što novo reći."

Smiljana Srnec (46) optužena je da je svoju sestru Jasminu Dominić, rođenu 1977., ubila u ljeto 2000. godine s najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu, nanijevši joj višestruke prijelome kostiju glave od kojih je umrla. Tijelo je potom sakrila u zamrzivač. Jasminin nestanak prijavljen je 2005. godine, a međimurska policija 16. veljače 2019. zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u obiteljskoj kući Dominićevih, pronađen leš tada nepoznate osobe. Istoga dana uhićena je Smiljana Srnec, koja se otada nalazi u pritvoru.

Krešimir Golubić, odvjetnik Smiljane Srnec, nakon rasprave je rekao novinarima da je obrana predložila izdvajanje zapisnika očevida nad škrinjom kao nezakonitog dokaza jer smatraju da je nad njom trebala biti obavljena pretraga. ‘‘Pretraga i očevid vrlo su slične dokazne radnje, međutim, suštinska razlika među njima jest ta da se očevid može provoditi samo u napuštenim i prirodnim javnim prostorima. U ovom slučaju pretraga nad škrinjom nije provedena‘‘, rekao je odvjetnik. S.Lacić/H
Možda ste propustili...

POLICIJA KAZNENO PRIJAVILA 52-GODIŠNJAKA

Tražio novac za nepostojeći dug

OPASNA SITUACIJA U ILOKU ZA 12-GODIŠNJAKA

Vraćao se iz škole i pronašao streljivo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INTERVENCIJA VATROGASACA U JAGODNJAKU

Roštiljao u dvorištu pa zapalio sjenicu

2

PROMETNA NESREĆA U KANIŽI KOD SLAVONSKOG BRODA

Autom se zabio u betonski mostić

3

EPILOG PUCNJAVE U SL. BRODU

Balistički nalaz pokazao je tko je pucao iz pištolja