Crna kronika
IMALA JE 2,00 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Trijezan autom udario pijanu ženu
Objavljeno 21. siječnja, 2020.
SISAK

Trijezni vozač u subotu je automobilom naletio na pijanu pješakinju u Ulici Franje Lovrića u Sisku oko 20 sati. Nesreća se dogodila kada je 35-godišnji vozač iz Siska zbog neprilagođene brzine dolaskom do pješačkog prijelaza automobilom udario u 29-godišnju pješakinju, koja je bila pod utjecajem alkohola od 2 promila. U ovoj nesreći 29-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, a liječnička pomoć joj je pružena u sisačkoj bolnici. Vozač nije imao alkohola u krvi. Policija je oboje prekršajno prijavila.

Istoga dana oko 23.30 na županijskoj cesti između Orahovice i Kutjeva policajci su zaustavili automobil kojim je 53-godišnjak upravljao s 1,84 promila alkohola u krvi. Uz to, u njegovu je vozilu pronađena ilegalna puška. Tijekom vikenda u Požeško-slavonskoj županiji policajci su u prometu zaustavili 14 vozača koji su imali alkohola u krvi. U Virovitičko-podravskoj županiji od 111 prekršaja 21 se odnosio na vožnju pod utjecajem alkohola ili odbijanje alkotesta. U noći sa subote na nedjelju, od 22 do 6 sati, u prometu je zaustavljeno 13 pijanih vozača.

U Osječko-baranjskoj županiji policajci su za vikend zaustavili 44 pijanih vozača automobila. Najveću koncentraciju promila, od 2,78, izmjerili su 31-godišnjaku iz Donjeg Miholjca, koji je u svom gradu zaustavljen u nedjelju oko 2.40.

U petak oko 13.55 u Belom Manastiru u nadzoru prometa zaustavljen je 47-godišnjak iz istog grada, koji je vozio bez položenog vozačkog ispita. Vozač je u razdoblju od tri godine četiri puta pravomoćno presuđivan za isti prekršaj te je uhićen i predan Općinskom sudu. Sud mu je odredio kaznu zatvora u trajanju od osam dana.

U petak oko 19.30 u Našicama se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreću je izazvao 64-godišnjak iz Klokočevaca, koji je nakon sudara pobjegao. Ipak, policajci su ga naknadno pronašli i izmjerili 2,31 promil. Vozač je uhićen, a za utvrđene prometne prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 47.300 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju od šest mjeseci i 15 negativnih prekršajnih bodova.

Neslavni rekorder koji je imao 3,73 promila alkohola u krvi zaustavljen je u nedjelju u 2,20 sati u Primorskoj ulici u Slavonskom Brodu. Radilo se o 29-godišnjaku. S.Lacić
Možda ste propustili...

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

2

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura