Sport
AUSTRALIAN OPEN

Borna je potpuno izvan forme, odmah se oprostio
Objavljeno 21. siječnja, 2020.

U Melbourne Parku počeo je lov na bogatu novčanu nagradu i trofej na prvom teniskom Grand Slamu sezone, Australian Openu. Prvog dana na terenu je bilo dvoje Hrvata, a rezultat je polovičan.


Petra Martić projurila je pokraj Amerikanke Christine McHale i slavila sa 6:3, 6:0, a Borna Ćorić izgubio je od Amerikanca Sama Querreya sa 6:3, 6:4, 6:4.


Martić je u Melbourne stigla kao 13. nositeljica i u 1. kolu odigrala je odlično, 27-godišnja Christine McHale nije imala apsolutno nikakvih izgleda. Petra je posao obavila za sat i pol igre, u kojih je suparnici prepustila samo tri gema. I to u prvom setu, a kada je uhvatila radnu temperaturu, Amerikanka je ostala na nuli. Martić, koja je prošle godine na Australian Openu stigla do četvrtog kola, u drugom kolu će imati mnogo teži zadatak, igrat će protiv Njemice Julie Georges, koja je na otvaranju turnira pobijedila Slovakinju Viktoriju Kuzmovu, također s uvjerljivih 6:1, 6:2. Do sada su igrale dva puta, a oba je puta slavila 31-godišnja Georges.


I dok je Petra odjurila u 2. kolo, trenutačno najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić odigrao je još jedan loš meč i s takvom igrom nije mogao ništa Amerikancu Samu Querreyu. Iako ni Sam nije u nekoj velikoj formi, dobio je Ćorića s uvjerljivih 3:0 i to najbolje oslikava kakav tenis trenutno igra Zagrepčanin. Potpuno je izvan ritma i forme, a taj slobodan pad već dugo traje.


U prvom setu presudio je break američkog tenisača pri vodstvu 3:2. U drugom je 32-godišnji Querrey poveo 2:0, Borna se vratio na 2:2, a onda opet stao i izgubio servis. U trećem setu Amerikanac je ponovo iskoristio darove i mirno priveo meč kraju.


Ćorić i Querrey su do sada igrali samo jednom, prije pet godina u Roland Garrosu, a slavio je hrvatski tenisač.


Trebao je prvoga dana igrati i Marin Čilić, ali njegov je meč odgodila kiša. Čilića 1. kolo protiv Francuza Mouteta čeka danas, kao i Ivu Karlovića, koji igra protiv Kanađanina Vaseka Pospišila. U utorak je na rasporedu i meč Osječanke Donne Vekić i Ruskinje Marije Šarapove.


Prvoga dana iznenađujuće je poražen 13. nositelj, Kanađanin Denis Šapovalov, od kojeg je u četiri seta bolji bio Mađar Marton Fucsovics, a pobjede su upisali Roger Federer, prva tenisačica svijeta, Australka Ash Barty, te rekorderka s 23 Grand Slama, Amerikanka Serena Williams... I. Liović
Najčitanije iz rubrike