Sport
NAJBOLJI SPORTAŠI VIROVITICE U 2019. GODINI

Sara Malčec i Luka Moslavac kao 2018. godine, ponovno su najbolji sportaši Virovitice
Objavljeno 21. siječnja, 2020.

U kinodvorani Centra kulture održana je svečanost proglašenja najboljih sportaša grada Virovitice u 2019. godini. Nazočne sportaše, roditelje sportaša i sportske djelatnike pozdravili su predsjednik organizatora izbora, Sportske zajednice grada Virovitice, Josip Škrablin, gradonačelnik Ivica Kirin i župan virovitičko-podravski Igor Andrović.

Biralo se u više kategorija, a u seniorskoj konkurenciji na tronu su ostali Sara Malčec i Luka Moslavac. Njih dvoje su i 2018. godine bili najbolji sportaši grada. Sara je uspješna karatistica KK-a Virovitica dok je Luka Moslavac perjanica Rukometnog kluba Viro Virovitica. Najbolja u kadetskoj kategoriji je Laura Turkalj iz Powerlifting kluba Virovitica, a kod kadeta karataš Nikola Gondi. Za najbolju kadetsku ekipu proglašen je ŽRK 1234 Virovitica, a momčad RK Viro Virovitica. Kod juniora najbolji su Paula Rakijašić (Atletski klub Virovitica) te karataš Matija Relić, a NK Virovitica je najbolja momčad. U seniorskoj konkurenciji najbolja ekipa u 2019. godini bila je ŽRK 1234 Virovitica, a momčad RK Viro Virovitica

Za najperspektivnije sportaše grada proglašene su male rukometašice rođene 2010. godine i mlađe iz ŽRK-a 1234 Virovitica, njihovi vršnjaci iz Rukometnog kluba Viro Virovitice, zatim selekcija Ženskog košarkaškog kluba Virovitica Z-11, pa Laura Erak i Mislav Spajić iz Karate kluba Virovitica te momčad U-13 NK-a Virovitica. U ime nagrađenih sportaša zahvalila je najbolja sportašica grada Sara Malčec te kazala kako je njoj osobno ova nagrada veći motiv za još jači i predaniji rad.

- Pri kraju smo s izgradnjom i obnovom niza sportskih objekata u našem gradu, čime ćemo dati još bolje uvjete za rad našim sportašima. Inače imamo najviše registriranih sportaša po broju stanovnika u Lijepoj Našoj. Sada je potrebno staviti naglasak na rad s mladima - kazao je gradonačelnik Ivica Kirin, a pohvalama se priključio i župan Andrović.

- Lijepo je vidjeti na jednom mjestu ovoliko mladih sportaša koji su budućnost našeg grada i županije. Mi ćemo se truditi pružiti im maksimalnu podršku u njihovu radu i razvoju - dodao je župan Andrović.

U kratkom programu su s dvije koreografije nastupile Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica. V. Grgurić
Virovitička sportska maldost i u 2019. godini imala je uspjeha i zapaženih rezultata
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike