Osijek
SPORTSKA UDRUGA NIKOLIĆ

Vježbe djece u Bilju vodit će kineziolozi
Objavljeno 21. siječnja, 2020.
Dogovor o zajedničkoj suradnji postignut je uz suglasnost načelnika općine Željka Cickaja

Sportska Udruga Nikolić mnogo čini na afirmaciji sporta i bavljenja raznim aktivnostima u Bilju. Kineziolog Siniša Nikolić prije nekoliko je dana razgovarao s načelnikom Općine Bilje Željkom Cickajem kako bi dogovorili zajedničku realizaciju sportskog projekta od 1. veljače 2020.

- Dogovorili smo suradnju i sporazumjeli se da Općina Bilje i Sportska Udruga Nikolić, koja je članica Zajednice sportskih udruga grada Osijeka Gradskog saveza za sportsku rekreaciju Sport za sve Osijek, organiziraju bavljenje sportom za djevojčice i dječake osnovnoškolske dobi. Mi iz SUN-a pozivamo na upis od 1. veljače, i to nije samo za djecu iz Bilja nego je otvoreno i za svu djecu koja se žele baviti sportom, dakle i iz Osijeka, kojima je Bilje zapravo jako blizu. Treninzi će biti u dvorani OŠ Bilje, a prednost pri upisu imaju djeca koja nisu tjelesno aktivna, odnosno djeca koja se nikada nisu bavila sportom ili su se bavila, ali su se prestala baviti njime. Program je prilagođen njima uz stručni nadzor, a cilj je Općine i SUN-a strateško pristupanje jednom od najvećih problema današnjice – nedostatak tjelesne aktivnosti i pretilosti djece i mladeži. Raduje me što je i Općina svojom podrškom prepoznala važnosti animiranja na bavljenje sportom i učenje vještina koje pridonose motoričkom i psihofizičkom razvoju – kaže Nikolić, dodajući da treninzi uključuju gimnastičke vježbe i kineziološke igre koje razvijaju snagu, brzinu, koordinaciju, fleksibilnost, ravnotežu, preciznost i izdržljivost te kondiciju.

Detaljnije se informacije mogu dobiti na Facebook-stranici Udruge ili na telefon 091/980 4354. Nikolić kaže da ga je na ovaj korak ponukala želja da djeci ponude kvalitetan program, kao i nešto za djecu koja se ne snalaze u loptaškim sportovima. Već su prije pokrenuli nogomet za djevojčice.

Darko Pejić
Skidaju se kilogrami uz konrolirani nadzor
“Ovakav program rijetko tko provodi. Skidaju se kilogrami uz kontrolirani nadzor. Ozbiljno se radi, ja vodim i djevojčice u HNK-u Bilje, pokrenuli smo i druge, koji postižu zavidne rezultate na malonogometnom turniru u B. Manastiru, te su juniori osvojili 1. mjesto. Organizirali smo i sportski božićni party sa 120-ero djece,

U SUN su uključeni Ivan Kardum, donedavni golman Osijeka, koji je u Litvi osvojio trostruku krunu, imamo Marka Dinjara, koji je proslavljeni hrvatski nogometaš, tu su i drugi poznati sportaši, hrvatski reprezentativci, a pomažu nas Studio Andrijana i Prokopec trade”, kaže Nikolić.
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike