Sport
ZANIMLJIVO U SKUPINI II

Mađari preokrenuli i pobijedili Slovence
Objavljeno 20. siječnja, 2020.
Odličnu utakmicu odigrali su hrvatski susjedi, Slovenija i Mađarska, na Europskom rukometnom prvenstvu. Slovencima je pripalo prvo poluvrijeme, no Mađari su u dugom dijelu napravili veliki preokret i na kraju slavili s 29:28 (13:16) te tako ostali u igri za plasman u polufinale EURA. Za razliku od skupine I drugog kruga EP-a, gdje su Hrvatska i Španjolska već "vizirale" put u poluzavršnicu, u skupini II još uvijek je sve otvoreno.

Slovenija je bolje otvorila susret, na krilima raspoloženog Boruta Mačkovšeka imala je stalnu prednost. U jednom trenutku ona je iznosila i četiri pogotka, a na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Slovenije od 16:13. U drugom dijelu potpuno drugačija slika, posustao je Mačkovšek, a onda je stala i Slovenija. U prvih deset minuta zabili su Slovenci samo jedan gol, a Mađari su to znali iskoristiti. U 40. minuti stigli su do izjednačenja, a tri minute kasnije i do prvog vodstva kojeg više nisu ispuštali. Gol odluke zabio je Ligetvari minutu i 15 sekundi prije kraja za 29:27. Slovenci su uspjeli zabiti još jedan pogodak, ali više od toga nisu mogli. Briljirao je Bence Banhidi s devet golova, Patrik Ligetvari dodao je šest, dok je Roland Mikler imao devet obrana. Mađarska je ovom pobjedom stigla do četvrtog boda u skupini i u preostalim utakmicama tražit će mjesto u polufinalu. I. Li.
POBJEDA ISLANDA
U prvom susretu 2. kola skupine II Island je u Malmou svladao Portugal s 28:25 (14:12). Islanđani su našli način kako pobijediti hit-momčad Prvenstva, a predvodio ih je Janus Dadi Smarason s osma pogodaka. Miguel Martins i Antonio Areia bili su najefikasniji u redovima Portugala, obojica su zabila po četiri pogotka. I Island i Portugal sada imaju po dva boda.
Možda ste propustili...

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike