Svijet
TRAGEDIJA U ČEŠKOJ

Osam štićenika izgubilo život u požaru u domu za osobe s invaliditetom
Objavljeno 19. siječnja, 2020.
U požaru u domu za osobe s invaliditetom u češkom gradiću Vejprtyju, život je izgubilo osmero štićenika, a ozlijeđeno je 30 osoba.


U domu su smješteni uglavnom muškarci s mentalnim i tjelesnim invaliditetom. Riječ je o drugom najsmrtonosnijem požaru u Češkoj u tri desetljeća postkomunizma. U 2010. godini požar u napuštenoj zgradi kojom su se služili beskućnici u Pragu usmrtio je devet osoba. Požar u hotelu, također u glavnome gradu, usmrtio je osam osoba 1995.


Požar u domu u Vejprtyju izbio je u jednoj prostoriji i proširio se na tri druge, rekao je Michal Zavora, zapovjednik vatrogasnih službi. Premijer Andrej Babiš, stigavši u Vejprty, gradić udaljen oko 130 kilometara sjeverozapadno od Praga, obećao je pomoć države u istrazi uzroka požara. "To je golema tragedija", rekao je novinarima.
Dojava o požaru stigla je prije 5 sati u nedjelju. Vatrogasci su stigli na mjesto nesreće u roku od deset minuta i uspjeli su spriječiti širenje vatre. Loši vremenski uvjeti onemogućili su evakuaciju ozlijeđenih helikopterom. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LOŠE VIJESTI ZA PREDSJEDNIKA SAD-A PRIJE PREDIZBORNE DEBATE

Trump u dvije godine platio samo 750 dolara poreza na dobit, a zaradio je milijune

2

U SUKOBU POGINULO NAJMANJE 16 OSOBA

Armenija i Azerbajdžan u totalnom ratu

3

CHRISTIAN SCHWARZ-SCHILLING

BiH je nemoguća za upravljanje