Svijet
IMOVINA SPC-A

Đukanović: Zakon neće ugroziti vjerske slobode
Objavljeno 20. siječnja, 2020.
Crnogorski predsjednik Milo Đukanović izjavio je kako Crna Gora neće povući Zakon o slobodi vjeroispovijesti koji je izazvao niz prosvjeda u organizaciji tamošnjih Srba i Srpske pravoslavne Crkve, ali i nove napetosti između Srbije i Crne Gore.


"Sve argumente koje smo čuli protiv tog zakona, čuli smo u prethodne četiri godine", rekao je Đukanović, dodajući kako masovni prosvjedi, koje vidi poglavito kao političke, iako "odjevene" u crkveno ruho, s naglašenim prosrpskim predznakom, ne mogu ugroziti vlast. Za njega je ovo važno razdoblje emancipacije Crne Gore "i treba stvoriti sve institucionalne pretpostavke za daljnji državni i duhovni razvoj crnogorskog društva".
Đukanović ocjenjuje kako je u javnosti mnogo manipulacija, a osnovna je "kako je ovaj zakon legitimirao namjeru države da otme imovinu SPC-a". Ističe kako je to izmišljotina i zamjena teza te podsjeća da je imovina SPC-a zapravo imovina države Crne Gore. Pojasnio je kako zakon neće ugroziti vjerske slobode srpskog naroda u Crnoj Gori. M.Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON PORASTA BROJA NOVOZARAŽENIH

Europske zemlje vraćaju stroge epidemiološke mjere

2

U SUKOBIMA ARMENSKIH I AZERBAJDŽANSKIH SNAGA

Poginulo gotovo stotinu ljudi

3

PRIDONOSE STJECANJU IMUNITETA

Maske pomažu u jačanju imuniteta na koronavirus?