Kultura
PLESNE UMJETNICE

Rezidencija hrvatskih autorica u Pragu
Objavljeno 20. siječnja, 2020.
Hrvatske plesne umjetnice Koraljka Begović, Nastasja Štefanić, Filipa Bavčević, Mia Zalukar, Martina Tomić te dramaturginja Jasna Jasna Žmak od 7. do 17. siječnja boravile su na umjetničkoj rezidenciji u Pragu za razvitak plesne predstave radnoga naziva Playing reality u Tanec Praha u sklopu europskoga projekta udruge Domino Be SpectACTive!


Okupljajući zanimljiv tim umjetnika i stručnjaka u području kulture i suvremenoga plesnoga izričaja, autorica Koraljka Begović bavi se fenomenom igre u današnjem društvu, ulogom igre u odrastanju u različitim socioekonomskim strukturama te poticanjem kreativnosti i umjetničkog stvaralaštva kroz (dječju) igru, ističu iz Udruge Domino.
Promišljanje i istraživanje pravila, struktura i posebnosti različitih dječjih igara, a potom i traženje poveznica između specifičnosti pojedinih igara i društvenih uvjeta i struktura u kojima su nastale ili bile igrane, postaju polazišne točke plesnoga vokabulara, koreografskih rješenja i kompozicije nove plesne predstave koja nakon istraživanja u Pragu putuje na rezidenciju u Francuskoj u ožujku te će premijerno biti predstavljena početkom srpnja u Zagrebačkom plesnom centru u sklopu Festivala Ganz nove Perforacije. N.Vek.
Možda ste propustili...

DRUGO PREDSTAVLJANJE KNJIGE O KOSOVSKIM HRVATIMA

Baština Hrvata koji su morali napustiti svoja vjekovna prebivališta

LANAC ADRIANA MCKINTYJA

Najiščekivaniji triler ovog ljeta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana