Kultura
PLESNE UMJETNICE

Rezidencija hrvatskih autorica u Pragu
Objavljeno 20. siječnja, 2020.
Hrvatske plesne umjetnice Koraljka Begović, Nastasja Štefanić, Filipa Bavčević, Mia Zalukar, Martina Tomić te dramaturginja Jasna Jasna Žmak od 7. do 17. siječnja boravile su na umjetničkoj rezidenciji u Pragu za razvitak plesne predstave radnoga naziva Playing reality u Tanec Praha u sklopu europskoga projekta udruge Domino Be SpectACTive!


Okupljajući zanimljiv tim umjetnika i stručnjaka u području kulture i suvremenoga plesnoga izričaja, autorica Koraljka Begović bavi se fenomenom igre u današnjem društvu, ulogom igre u odrastanju u različitim socioekonomskim strukturama te poticanjem kreativnosti i umjetničkog stvaralaštva kroz (dječju) igru, ističu iz Udruge Domino.
Promišljanje i istraživanje pravila, struktura i posebnosti različitih dječjih igara, a potom i traženje poveznica između specifičnosti pojedinih igara i društvenih uvjeta i struktura u kojima su nastale ili bile igrane, postaju polazišne točke plesnoga vokabulara, koreografskih rješenja i kompozicije nove plesne predstave koja nakon istraživanja u Pragu putuje na rezidenciju u Francuskoj u ožujku te će premijerno biti predstavljena početkom srpnja u Zagrebačkom plesnom centru u sklopu Festivala Ganz nove Perforacije. N.Vek.
Možda ste propustili...

IZLOŽBA SLIKA DARKA ĐUROVIĆA

Pogled kroz dugu

PREDAVANJE MARIJE ŠĆEKIĆ I MILANA RADOŠA:

O neuroznanosti plesnoga pokreta

LAUBA: CANTUS ANSAMBL I LEGENDA IRVINE ARDITTI

Koncert posvećen suvremenoj glazbi dalekog Meksika

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IN MEMORIAM: PROF. MR. ART. JOSIP JERKOVIĆ

Bio je prvi dekan i jedan od utemeljitelja osječke Akademije

2

GLAZBU ZA SLIKOVNICU IZVODI ZAGREBAČKI FESTIVALSKI ORKESTAR

Dan Brown najavio prvu glazbenu slikovnicu za djecu "Divlja simfonija"

3

PALAČA LIJEPIH UMJETNOSTI BOZAR

Novo čitanje stvaralaštva Vjenceslava Richtera