Sport
LUDI PREOKRET OSIGURAO BORBU ZA MEDALJE

Infarktna drama u Beču: Hrvatska se nošena navijačima plasirala u polufinale EURA
Objavljeno 18. siječnja, 2020.

Vezani članci

IZBORNIK I GRAČI NAKON ČUDESNE POBJEDE

Červar: Igrači su pokazali da na kraju pobjeđuje vještina i upornost

BEČ - U dvoboju 2. kola I skupine EURA u Beču Hrvatska je svladala Njemačku u drugom kolu drugog kruga i plasirala se u polufinale Europskog prvenstva. Uoči susreta sa Češkom i Španjolskom naši rukometaši, ali vjerujemo i brojni navijači, mogu planirati kako doći do Stockholma gdje će se krajem sljedećeg tjedna igrati sama završnica. Postoji još jedna računica da se može zatvoriti krug Španjolska-Hrvatska-Bjelorusija, ali vjerujemo da i u takvom raspletu „kauboji“ imaju dovoljnu zalihu. Pobjeda nad Njemačkom je dodatno slatka jer su se tako naši rukometaši osvetili za prošlogodišnji minimalni poraz na Svjetskom prvenstvu u Kölnu koji nas je koštao plasmana u polufinale. Sada će Hrvatska sigurno igrati polufinale, a jedino što im preostaje je čekati suparnika iz „skandinavske“ skupine.


Način na koji je Hrvatska stigla do pobjede posebno je dojmljiv. Pred sjajnim ozračjem u dvorani, u kojoj su više od polovice gledatelja činili hrvatski navijači, dvoboj Prvo poluvrijeme krenuli smo s ustaljenom 5-1 obranom s Duvnjakom na prednjem. Ali, bilo je previše propusta. Najviše, tri puta nismo iskoristili sedmerac. Nijemci su sjajno igrali „brzi centar“ za kojeg nismo imali rješenja, a katastrofalno smo iskoristili igrače više. Čak 12 minuta imali su Nijemci isključenja u prvom poluvremenu i to nismo iskoristili. Štoviše, možemo biti zadovoljni što smo na odmor otišli na zaostatkom od tri razlike.


U nastavku Nijemci su povečali vodstvo na „plus pet“. A onda je krenulo. Duvnjak neprelazan u obrani. Ašanin je na vratima zamijenio Šegu premda je i na njemačkim vratima sjajan bio Wolff. Suparnička prednost pomalo se topila. Konačno u 49. minuti stigli smo do izjednačenja (22:22). I onda tri puta propustili napad za vodstvo. Reichmann je zabio sedmerac, a Šipić pogodio gredu. Ipak, uspjeli smo se obraniti pa je naš najbolji strijelac protiv Nijemaca Igor Karačić zabio za 23:24. Reichmann je potom opet nepogrešiv iz sedmerca. No, ima Hrvatska „najpoštenijeg hrvatskog lopova“ Duvnjaka koji sam rješava napad za 24:24. Njemački napad nije iskoristio Kuhn, a hrvatski je okončao Karačić za vodstvo 25:24. Njemački izbornik Christian Prokop zatražio je time out. Dugo je trajao njemački napad. Prvo su su suci vratili na devetarac, a onda je Šego, kada je bilo najpotrebnije, skinuo sam zicer sa crte. Nijemci su pokušali osam sekundi prije kraja, bili su brzopleti, pucali su izvana, ali je lopta završila u bloku. Za veliko slavlje na terenu, ali i na tribinama. A poslije zajedničko slavlje igrača i navijača. K.L.

 

Rezultati by SofaScore

HRVATSKA 25 (11)
NJEMAČKA 24 (14)


BEČ Wiener Stadthalle. Gledatelja 11.000. Suci: Santos i Fonseca (Portugal)
HRVATSKA: Šego (5), Ašanin (1); Marić 1, Duvnjak 5 (2), Hrstić, Stepančić 4, Horvat 1, Šarac, Karačić 7, Musa, Mamić, Cindrić 3, Brozović 1, Matanović, Mandić 3, Šipić.
NJEMAČKA: Bitter, Wolff (9+2); Gensheimer 4, Golla, Wiencek, Reichmann 4 (4), Pekeler, Weber 4, Häfner 3, Kühn 1, Böhm 1, <span class="nanospell-typo-disabled">Kohlbacher 1, Kastening 4, Schmidt 1, Zieker, Drux 1.
SEDMERCI: Hrvatska 5 (2), Njemačka 4 (4)
ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta (Stepančić 23, Duvnjak 24, Musa 29), Njemačka 16 minuta (Hafner 9, Schmidt 19, 22, Weber 12, Pekeler 22, 59, Wiencek 25, 34)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike