Sport
POTOP HRVATSKIH VATERPOLISTICA

Primile čak 34 pogotka, a zabile samo jedan
Objavljeno 17. siječnja, 2020.
Vaterpolistice Hrvatske doživjele su još jedan poraz na Europskom prvenstvu u Budimipešti. I to najteži do sada.

Na startu su naše djevojke izgubile od Mađarske (25:6), potom je od njih bolja bila Grčka (18:3), u međuvremenu su naše uspjele svladati Srbiju (9:8), a u petak su Hrvatice igrale protiv Ruskinja i doživjele katastrofu. U utakmici 4. kola skupine A Rusija je potopila Hrvatsku s nevjerojatnih 34:1 (9:0, 8:1, 7:0, 10:0)! Jedini pogodak za našu ekipu postigla je kapetanica Dina Lordan, a kod Ruskinja najefikasnija je bila Jelvina Karimova sa šest golova. Poraz zvuči grozno, jer primiti 34 pogotka i zabiti samo jedan ne događa se često. No daleko je to od neslavnog rekorda, recimo, Mađarice su nedavno pobijedile Južnu Koreju sa 64:0, a taj će rekord teško bilo tko srušiti.

- Hrvatska je potopljena, ali nema veze, važno je da se nitko od djevojaka nije utopio - komentirao je neki šaljivac.

U utakmici Rusija - Hrvatska otpočetka je bilo jasno da naše djevojke nemaju baš nikakvih šansi protiv raspoloženih Ruskinja, koje su već nakon prve četvrtine imale devet pogodaka prednosti. Do odlaska na odmor Hrvatska je ipak uspjela zabiti, na kraju se pokazalo, svoj jedini pogodak na utakmici. Na poluvremenu je bilo 17:1 za Rusiju, koja je u nastavku zabila još 17 pogodaka, a naše djevojke pune dvije četvrtine nisu uspjele zatresti mrežu suparnica.

Poraz je uvjerljiv, ali ovo je poraz na koji je Hrvatska i računala. Izabranice Marija Ćalete još mogu do četvrtog mjesta u skupini, koje vodi u četvrtfinale, a za to će morati u nedjelju (13 sati) svladati vaterpolistice Slovačke, koje su također pobijedile Srbiju i imaju, kao i mi, tri boda. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike