Osijek
NAJBOLJI VIDEOURADCI STUDENATA UAOS-A

Laureati Iva Martinović, Ana Ajhenberger, Lora Vukušić i Šimun Padovan
Objavljeno 18. siječnja, 2020.
U Salonu 33 Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku svečano su proglašeni i predstavljeni najbolji studentski kratki videouradci o suzbijanju i borbi protiv produciranja i širenja govora mržnje i elektroničkog zlostavljanja preko medija. Nagrađeni su Lora Vukušić, Ana Ajhenberger, Iva Martinović i Šimun Padovan, a studentima treće godine preddiplomskog studija Medijske kulture čestitali su i uručili prigodne nagrade Tomislav Levak, asistent na ovom kolegiju i Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije te zamjenik ravnatelja Agencije za elektroničke medije Robert Tomljenović i urednica portala medijskapismenost.hr Ana Dokler.

Tomislav Levak pojasnio je da je žiriranje radova obavilo pet članova povjerenstva, a upravo je njih troje od petero nazočilo jučerašnjoj prigodnoj svečanosti i prezentaciji.

- Izbor najboljih studentskih videouradaka proveden je u suradnji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Agencije za elektroničke medije i nacionalnoga internetskog portala medijskapismenost.hr. Studenti su kao praktičan zadatak u okviru obveznog stručnog kolegija Medijska pismenost i civilno društvo osmislili, snimili i montirali videouratke na navedene aktualne teme, a potom ih je ocijenilo i bodovalo peteročlano stručno povjerenstvo – pojasnio je Levak.

Jučerašnji susret iskorišten je za kraća predavanja, pa je doravnatelj Agencije Robert Tomljenović govorio „Zašto je potrebno regulirati medije?“, a urednica Ana Dokler okupljene je uputila „Kako putem medija poticati medijsku pismenost?“. Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku je inače partner nacionalnog portala medijskapismenost.hr. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike