Osijek
GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET

Projekt o poljoprivrednom otpadu
Objavljeno 17. siječnja, 2020.
"Poljoprivredni otpad – izazovi i poslovne mogućnosti, Eco built", naziv je projekta čija je završna konferencija održana jučer na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku. Projekt je prijavljen u sklopu natječaja Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija za razdoblje 2014.-2020.

Ideja projekta Eco build umrežavanje je znanstvenih organizacija s gospodarstvom radi stvaranja prekogranične mreže proizvođača i potencijalnih korisnika poljoprivredne biomase i pepela poljoprivredne biomase.

- Nastojali smo povezati tri kategorije tvrtki koje djeluju na našim pograničnim područjima, kao i poljoprivrednike koji posjeduju poljoprivrednu biomasu, ali i lokalnu industriju koja bi je mogla koristiti kao energent. Kao građevinska institucija istraživali smo mogućnost primjene pepela u građevinskim proizvodima te je prezentirali građevinskoj industriji u nadi da ćemo potaknuti intenzivniju primjenu pepela – pojasnila je izv. prof. dr. sc. Ivanka Netinger Grubeša, voditeljica projekta. Dodajmo tome da je ukupna vrijednost projekta 464.582,54 eura, i to za oba projektna partnera, Hrvatsku i Srbiju. Ma. M.
Možda ste propustili...

DANI OTVORENIH VRATA FITNESS-CANTARA

Vježbajte, učinite dobro za zdravlje!

EPIDEMIOLOZI PORUČUJU: NE PANIČARITE!

Zbog glista zatvoren vrtić, škole poluprazne

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

7. GODINA MASKENBALA LIONS KLUBA GEA

Tradicionalni humanitarni
maskenbal za pomoć
štićenicima Klasja

2

17. DONJOGRADSKA KOBASIJADA

Najbolje kobase OPG-a Čutura i seka N. Barišića

3

EPIDEMIOLOZI PORUČUJU: NE PANIČARITE!

Zbog glista zatvoren vrtić, škole poluprazne