Regija
BERISLAV ANDROŠ, NAČELNIK OPĆINE SOPJE:

Stvaramo uvjete za kvalitetniji život
Objavljeno 17. siječnja, 2020.
SOPJE - Općina Sopje pridružila se uspješnim općinama na području Virovitičko-podravske županije, pa i ta općina prošlu 2019. godinu pamti prema rekordnoj realizaciji proračuna od gotovo 14 milijuna kuna, odrađenim projektima i provedenim programima.

– Ponosni smo što smo uspjeli izdvojiti sredstva za sumještane kojima je to najpotrebnije, i zato smo donijeli odluke o financiranju boravka djece u vrtiću, pomoći osnovnoškolcima i studentima, pomogli smo pri kupnji udžbenika i materijala za učenike od 1. do 8. razreda, sufinanciramo boravak srednjoškolaca u domovima, pomažemo opremu novorođenčadi i na svaki način nastojimo pomoći mještanima da kvalitetnije žive i ostanu na području općine. Pokazali smo to i sufinanciranjem rješavanja stambenog pitanja mladim obiteljima, odnosno obnove postojeće, ili kupnje nove nekretnine. Osobito smatramo značajnim gradnju vrtića koji će djeci osigurati jednake uvjete boravka u suvremenoj predškolskoj ustanovi kao što to imaju djeca u većim sredinama, a omogućit će i nova zapošljavanja - kaže načelnik Općine Berislav Androš (na slici).

Prošle godine asfaltirane su pješačke staze u Sopju kao i određene površine u Vaškoj, Kapincima, Španatu i Gornjem Predrijevu, i cesta do groblja u Sopju. Zahvaljujući sudjelovanjima na natječajima ministarstava, Općini su odobrena sredstva za zgradu DVD-a u Sopju i gradnju kuće oproštaja u Grabiću. Određena sredstva uložena su i u mjesne domove u Josipovu, Španatu i Gornjem Predrijevu.

Obnavljena su nogometna igrališta u Sopju i Grabiću, a ove godine gradit će se nova svlačionica u Vaškoj i u Josipovu. Dječje igralište dobili su Novaki, a u planu je gradnja ceste u Novačkoj Đoti i proširenje mjesnog doma u Novoj Šarovki. Prema riječima načelnika, novi dom bit će dovoljno velik za sve događaje u mjestu.

– Sve to pridonosi poboljšanju kvalitete života, a još je niz drugih projekata i događaja koji su proželi ovu najuspješniju godinu u našoj općini. Ne zaboravimo udruge koje su nastupima, natjecanjima i humanitarnim aktivnostima promicale općinu gdje god bi se pojavile - kaže načelnik Androš. P.Žarković
Pokazali svijetu tradiciju i običaje
Androš dodaje kako su manifestacije na području Sopja - Dravsko proljeće, Zagorske jeseni, Mijoljska potkova, Bošporijada, Ivanje i druge pokazale svijetu sopjansku tradiciju, običaje i kulturnu baštinu. Načelnik Androš kaže da je za 2020. godinu usvojen općinski proračun u iznosu 18,2 milijuna kuna, a ponosno podsjeća i na odličnu ocjenu Instituta za javne financije za transparentnost općinskog proračuna Sopja. Sve to smatra dokazom mogućnosti daljnjeg razvoja općine i potvrde da mještane čeka kvalitetniji život u slavonskom selu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike