Regija
NAGRAĐENI “VRETENAC”

Odradili su 1538 volonterskih sati
Objavljeno 18. siječnja, 2020.
Udruga provodi projekte “Moj asistent III”, “Nauči me, uspjet ću”, “Škola, mačji kašalj”...
SLATINA - Na svečanosti pod nazivom "Učiniti nevidljivo vidljivim", održanoj u Arheološkom muzeju u Osijeku početkom prosinca prošle godine, slatinska Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac primila je godišnju volontersku nagradu u kategoriji primjera dobre prakse uključivanja volontera.Volonterski centar Osijek, naime, već četrnaest godina dodjeljuje godišnje volonterske nagrade pojedincima i organizacijama koji su svojim djelovanjem pokazali najbolje primjere volontiranja u zajednici, a nagrada udruzi Vretenac bila je kruna vrlo uspješnog rada tijekom 2019. godine.

U povodu toga gradonačelnik Denis Ostrošić primio je predsjednicu Udruge Vretenac Patriciju Karaman i tajnicu Ivanu Sabolić, a sastanku su nazočili i predstavnici volontera Maja Fumić, Tamara Dorić, Neda Dušak, Evira Vujčić i Siniša Dušak. Oni su gradonačelniku Ostrošiću i pročelniku Stručne službe Krunoslavu Šaraboku kratko predstavili svoje djelovanje u Udruzi. Svojim su nesebičnim radom u 2019. godini ostvarili 1538 volonterskih sati na tjednim radionicama, sudjelovanjem na različitim sportskim susretima, obrtničkim i drugim sajmovima, gdje su svoje dragocjeno vrijeme posvetili članovima Udruge i time im otvorili vrata u jedan novi svijet.

Članovi Udruge Vretenac razgovarali su s predstavnicima Grada i o tekućoj problematici, novim planovima, suradnjama i ciljevima Udruge u 2020. godini. Udruga od 2018. godine provodi projekt “Moj asistent III” u partnerstvu s Udrugom OSIT Jaglac iz Orahovice, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda i traje do lipnja 2021. Također u partnerstvu s orahovačkom udrugom provodi se i projekt “Nauči me, uspjet ću”, dok je projekt “Škola, mačji kašalj” Udruga Vretenac ovih dana pokrenula samostalno. Ove godine također su planirane brojne aktivnosti i projekti.

Petar Žarković
Osvijetli moje boje
Gradonačelnik Ostrošić najavio je daljnju suradnju te posebno pohvalio priredbu “Osvijetli moje boje”, koju su slatinski “vretenci” organizirali u povodu Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama i na jedan poseban način široj javnosti približili značenje ove udruge i njezinih volontera za socijalnu i društvenu uključenost njezinih članova u zajednicu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike