Regija
KOCKANJE - ČEST PROBLEM KOD MLADIH

Nakon predavanja i učenici se zapitali: “Što je na kocki?”
Objavljeno 17. siječnja, 2020.
NAŠICE - Cilj edukativnog predavanja namijenjenog učenicima Srednje škole Isidora Kršnjavog u Našicama bio je postići aktivno mijenjanje stavova i štetnih životnih navika te podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja. Policijski službenik Odjela prevencije PU osječko-baranjske podsjetio je mlade o štetnosti kockanja, klađenja i igara na sreću te ih upozorio na značajno povećanje broja ovisnika. Razlozi povećanja vidljivi su u sve većoj dostupnost igara na sreću, uključujući internet, masovnost te kockanje kao prihvatljivo općedruštveno ponašanje. Uz to primijećeno je da se igre na sreću sve češće reklamiraju, posebice sportske kladionice, što dodatno povećava potražnju. Navedeno dovodi i do sve češće sklonosti patološkom kockanju, vrsti bolesti koja izaziva poremećaj nagona i navika koje se kompulzivno i opetovano ponavljaju okupirajući cijelo biće na štetu radnih, materijalnih, obiteljskih, zdravstvenih i etičkih vrijednosti.

Predavanje “Što je na kocki”, osmišljeno u suradnji s Danijelom Horak, psihologinjom i stručnom suradnicom Udruge Ne-ovisnost Osijek, zainteresirao je učenike koji su nakon predavanja postavljali dodatna pitanja.

Sve to dio je nacionalnog projekta “Zdrav za 5” koji provodi Policijska uprava osječko-baranjska, a predavanje “Što je na kocki”, do kraja ove školske godine, a u sklopu prevencije ovisnosti, održat će se i u drugim školama na području Osječko-baranjske županije. I.Ć.
Možda ste propustili...

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA BLIZU TOP PET

U ovoj se godini namjerava uložiti 571,4 milijuna kuna u zdravstvo

ZAJEDNO DJECA DND-A, VRTIĆA I ŠKOLA

Proveselile se maškare

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZA MLADE OBITELJI

Tko bi želio kuću, dobije 10.000 kuna

2

ROBERT JANKOVICS SABORSKI ZASTUPNIK MAĐARSKE NACIONALNE MANJINE

Najveći je problem preslab “baranjski lobi” u Zagrebu

3

PREMALO PARKIRALIŠTA UCENTRU VUKOVARA

Kapitalni će projekti "progutati" parkinge?