Svijet
SVJEDOCI TERETE PREDSJEDNIKA SAD-A

Nove izjave neugodne su za Donalda Trumpa
Objavljeno 18. siječnja, 2020.
Donald Trump i drugi republikanski čelnici znali su sve o pritiscima koji su se činili na Ukrajinu kako bi kompromitirala Joea Bidena, bivšeg demokratskog potpredsjednika i kandidata na predsjedničkim izborima 2020., rekao je u razgovoru za mrežu MSNBC u srijedu navečer američki poduzetnik ukrajinskog podrijetla.


"Predsjednik Trump točno je znao što se događa, bio je obaviješten o mojim putovanjima, ništa nisam radio bez suglasnosti (Rudyja) Giulianija (osobni odvjetnik američkog predsjednika) i predsjednika", rekao je Lev Parnas (47), koji je bio u pratnji svog odvjetnika i koji je u listopadu, zajedno s drugim Giulianijevim suradnikom Igorom Frumanom, optužen za kršenje zakona o financiranju predizbornih kampanja. Parnas je usto rekao da je Donald Trump "lagao" kada je rekao da ga ne poznaje.


"Nismo bili prijatelji (...), ali je znao tko smo, napose tko sam, jer sam mnogo puta bio u kontaktu s njim", rekao je.
Trump je u četvrtak opetovao da ne poznaje Parnasa. "Ne poznajem ga, ne mislim da sam s njim ikad razgovarao", rekao je američki predsjednik iz Bijele kuće, priznavši da se možda fotografirao s njim. Parnas je usto rekao da je od početka bilo jasno da su pritisci na Ukrajinu bili "u cijelosti" usmjereni na to da ugroze izglede Joea Bidena, a ne na borbu s korupcijom, što je glavni argument Donalda Trumpa. K tome je u razgovoru za New York Times i za CNN istaknuo da su neki republikanski čelnici bili upoznati s tim pritiscima, spomenuvši širi krug ljudi oko predsjednika, među kojima ministra pravosuđa Williama Barra, kalifornijskog zastupnika Devina Nunesa, drugog čovjeka Odbora za obavještajne službe Zastupničkog doma te još dvije osobe povezane s financiranjem kampanje za Trumpov reizbor. Lev Parnas dao je ove izjave u trenutku kada demokrati u Kongresu objavljuju dokumente - fotografije i SMS poruke - koji, čini se, potvrđuju da se ukrajinske vlasti pritiskale da istraže poslovanje Huntera Bidena, sina Joea Bidena, bivšeg demokratskog potpredsjednika i kandidata na predsjedničkim izborima 2020. H
Možda ste propustili...

ZBOG PORASTA ZARAZA KORONAVIRUSOM

Češki ministar zdravstva podnio ostavku

SELE VELEPOSLANSTVO U IZRAELU IZ TEL AVIVA U JERUZALEM

Honduras slijedi primjer SAD-a

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAPAD S RAČUNALNIH SERVERA LOCIRANIH U RUSIJI, KINI I VIJETNAMU

Mađarska pretrpjela jedan od najsnažnijih hakerskih napada

2

SVJETSKI DAN MIGRANATA I IZBJEGLICA

Papa šalje pomoć migrantima u BiH

3

AKTIVNIH SLUČAJEVA ZARAZE 1588

Slovenija: 184 nove zaraze, stanje se ne popravlja