Sport
DRUŠTVO NA OKUPU

Hrvatski karate susret u Santiagu
Objavljeno 17. siječnja, 2020.
Prošlog vikenda u Santiagu, u dalekom Čileu, održan je turnir Serie A karate asocijacije WKF uz nastup svjetske elite tog sporta koji će uskoro, u Tokiju, dobiti status olimpijskog sporta. U konkurenciji svih onih, koji su čileansku smotru nastojali iskoristiti za stjecanje novih kvalifikacijskih bodova za konačnu OI vizu, bio je i ponajbolji hrvatski karate majstor Ivan Kvesić, lanjski osvajač naslova europskog prvaka u teškoj kategoriji.

Slobodne trenutke, u pratnji svog trenera Danijela Vučića, Kvesić je proveo kao gost 85-godišnjeg gospodina Nevena Ilića Vladislavića, rođenog u Santiagu, koji se tom prigodom pohvalio hrvatskim korijenima, jer mu je otac rođen na otoku Braču, pa ga je i naučio hrvatski jezik. Domaćin tog hrvatskog karate okupljanja nije mogao a ne istaknuti i da je iznimno ponosan na sina Nevena Ilića Alvareza, predsjednika Panameričkog olimpijskog komiteta sa značajnim ugledom u Međunarodnom olimpijskom komitetu, pa je angažiran u glavnom uredu krovne organizacije olimpizma u švicarskoj Lausanni.

Inače, u završnici natjecanja naš as Kvesić nije imao sreće sa sucima. U borbi za treće mjesto, naime, dodijelili su pobjedu njegovu suparniku, iako su okupljeni stručnjaci uvjereni da je Kvesić pritom bio oštećen.

Fotouspomenu na taj susret poslao nam je Zvonko Čelebija, rođeni Osječanin koji živi u Kanadi već gotovo pola stoljeća, gdje je stekao status lidera tamošnje karate federacije i već je dugo jedan od najcjenjenijih karate sudaca WKF federacije. U društvu Vučića, Kvesića, Ilića i Čelebije (zdesna) tom su prigodom bili (u pozadini) suci s tog velikog turnira iz Gvatemale, Iraka i Australije. D. Kerže
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike