Sport
NEXE SE PRIPREMA ZA NASTAVAK SEZONE

Neka Horvat ostane što duže na EP-u
Objavljeno 17. siječnja, 2020.
U sjeni Europskog prvenstva okupili su se domaći rukometni klubovi i već neko vrijeme pripremaju se za nastavak hrvatskog prvenstva. U pogonu su i rukometaši NEXE-a koji u odsutnosti glavnog trenera Hrvoja Horvata (Červarov pomoćnik u reprezentaciji) rade pod paskom pomoćnog trenera Franje Lelića, koji zajedno s trenerom vratara Ninoslavom Pavićem i kondicijskim trenerom Mirkom Krolom, odrađuju pripreme do dolaska Horvata. Iako se nadaju da će trener našičkih rukometaša s hrvatskom reprezentacijom ostati na Euru do samoga kraja.

U našičku momčad ove zime vratio se Janko Kević, srednji vanjski. S 33 godine na leđima vratio se u Našice gdje je krenuo njegov seniorski put.

- Prije nekih osam godina bila mi je zadnja sezona ovdje, a prvi put ovdje sam stigao prije 15 godina. U klub sam došao dok se još zvao Našice, a ne NEXE. Tada smo igrali Drugu ligu. Lijepo je vratiti se kući nakon toliko godina provedenih vani, vidjeti stare prijatelje i na nekim drugim funkcijama - kazao je Kević, koji je iz NEXE-a prvo otišao u Sisciju, da bi zatim igrao za Al Sadd, El Jaish, Wislu Plock, Dubravu, Goztepe te rumunjsku Constantu.

- Velika je razlika u odnosu u nekada. NEXE je sad potpuno drugačiji, bolji i ambiciozniji klub. Naravno, potpuno sređen i dobro ustrojen. Dosta je mlađih igrača, sredina ima velike ambicije, tu su novi ljudi i igra se ljepši rukomet. Mladi igrači su u reprezentacijama, a mislim da bih im iskustvom koje imam mogao pomoći da postanu bolji - kazao je novi-stari igrač NEXE-a Janko Kević. S. Sobodić
Nexe*28 (16) Komlo* 26 (14)
Nexe       28 (16)

Komlo       26 (14)

NAŠICE - ŠŠD Kralja Tomislava. Gledatelja 300. Suci: Željka Papić, Nina Varžić (Valpovo).

NEXE: Lelić(3), Eter 3, Barišić-Jaman 3/1, Dumenčić 1, Car(2), Radovanović(4+1), Greganić, Jelinić 2, Vida, Severec 4,Kević 1, Jaganjac 6, Vozab, Pribetić 6. Trener Franjo Lelić.

KOMLO: Granić (7+1), Kovacsavics 4/4, Katzirz, Zobec 5, Joga, Manojlivity 1, Illes 1, Vasko 2, Marković 1, Sunajko 4, Takacs 3, Szkokan 3, Grunfeler 1, Csomor 1, Dudravić(4), Gajdos. Trener David Peter Szabo.

SEDMERCI: NEXE 1/1. Komlo 5/6; ISKLJUČENJA: Komlo 6 minuta (Katzirz, Vasko, Gajdos 2).

Nakon gostovanja u Bjelovaru odigrali su rukometaši NEXE-a prvu prijateljsku utakmicu u Našicama u kojoj su ugostili mađarskog prvoligaša Komla, koji su i pobijedili s dva pogotka razlike.
Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike