Osijek
PREDSTAVLJANJE STUDENTSKIH FILMIĆA

Protiv govora mržnje i
elektroničkog zlostavljanja
Objavljeno 16. siječnja, 2020.
Danas, 17. siječnja, s početkom u 10 sati, u Salonu 33 Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (Trg Svetog Trojstva 3, 1. kat), bit će održano proglašenje i predstavljanje najboljih studentskih kratkih videouradaka (filmića) usmjerenih na temu suzbijanja i borbe protiv produciranja i širenja govora mržnje (hate speech) i elektroničkog zlostavljanja (cyberbullying) putem medija.

Izbor najboljih studentskih videouradaka proveden je u suradnji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Agencije za elektroničke medije i nacionalnoga internetskog portala medijskapismenost.hr. Tijekom proteklih mjesec dana studenti treće godine preddiplomskog studija, smjer Medijska kultura, kao praktičan zadatak u okviru obveznog stručnog kolegija Medijska pismenost i civilno društvo, osmišljavali su, snimali i montirali videouratke na navedene aktualne teme, a potom ih je ocijenilo i bodovalo peteročlano stručno povjerenstvo. Rezultate ovoga izbora danas (petak, 17. siječnja) objaviti će troje od petero članova povjerenstva: Robert Tomljenović, zamjenik ravnatelja Agencije za elektroničke medije; Ana Dokler, urednica portala medijskapismenost.hr te Tomislav Levak, asistent na ovom kolegiju i Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije. Tom prigodom najboljim studentima bit će uručene prigodne nagrade.

Odmah nakon proglašenja i predstavljanja, s početkom u 10.30 sati, bit će održana kraća gostujuća predavanja. Robert Tomljenović govorit će studentima na temu „Zašto je potrebno regulirati medije?“, a Ana Dokler na temu „Kako putem medija poticati medijsku pismenost?“. Svi zainteresirani su dobrodošli popratiti zanimljiva predavanja, kao i radove vrijednih studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku koja je inače partner nacionalnog portala medijskapismenost.hr. E. Nenadić
Možda ste propustili...

FESTIVAL PRIRODE I BICIKLIZMA

Biciklijada do Pampasa

ROŠ HAŠANA SLAVI SE DVA DANA

Židovi si čestitaju sretnu novu, 5781.

PROŠIRENA ZONA NAPLATE PARKIRANJA

U Reisnerovoj ulici još 83 naplatna mjesta u 1. zoni

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVA GODINA BARIJATRIJE U KBC-U

Operacijom pacijentima u samo godinu dana skinuli 1000 kilograma

2

MESOPRERADA OTVORILA SVOJA VRATA U OSIJEKU I ČEPINU

Osijek dobio čak dvije mesnice u kojima se prodaje meso s lokalnih farmi

3

OBILJEŽEN DAN EUROPSKE SURADNJE

Posadili mladice u Zlatnoj Gredi