Osijek
PREDSTAVLJANJE STUDENTSKIH FILMIĆA

Protiv govora mržnje i
elektroničkog zlostavljanja
Objavljeno 16. siječnja, 2020.
Danas, 17. siječnja, s početkom u 10 sati, u Salonu 33 Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (Trg Svetog Trojstva 3, 1. kat), bit će održano proglašenje i predstavljanje najboljih studentskih kratkih videouradaka (filmića) usmjerenih na temu suzbijanja i borbe protiv produciranja i širenja govora mržnje (hate speech) i elektroničkog zlostavljanja (cyberbullying) putem medija.

Izbor najboljih studentskih videouradaka proveden je u suradnji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Agencije za elektroničke medije i nacionalnoga internetskog portala medijskapismenost.hr. Tijekom proteklih mjesec dana studenti treće godine preddiplomskog studija, smjer Medijska kultura, kao praktičan zadatak u okviru obveznog stručnog kolegija Medijska pismenost i civilno društvo, osmišljavali su, snimali i montirali videouratke na navedene aktualne teme, a potom ih je ocijenilo i bodovalo peteročlano stručno povjerenstvo. Rezultate ovoga izbora danas (petak, 17. siječnja) objaviti će troje od petero članova povjerenstva: Robert Tomljenović, zamjenik ravnatelja Agencije za elektroničke medije; Ana Dokler, urednica portala medijskapismenost.hr te Tomislav Levak, asistent na ovom kolegiju i Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije. Tom prigodom najboljim studentima bit će uručene prigodne nagrade.

Odmah nakon proglašenja i predstavljanja, s početkom u 10.30 sati, bit će održana kraća gostujuća predavanja. Robert Tomljenović govorit će studentima na temu „Zašto je potrebno regulirati medije?“, a Ana Dokler na temu „Kako putem medija poticati medijsku pismenost?“. Svi zainteresirani su dobrodošli popratiti zanimljiva predavanja, kao i radove vrijednih studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku koja je inače partner nacionalnog portala medijskapismenost.hr. E. Nenadić
Možda ste propustili...

DVA KONCERTA MATICE SLOVAČKE OSIJEK

Dar umirovljenicima iz Drinske za Valentinovo

VRKIĆ OSTAJE SAMO NA JEDNOJ RUCI VIŠKA

Vulin i Šatvar izlaze iz vladajuće većine

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

FAKULTET ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Obrazovanje za zdravstvo
prema zapadnom standardu

2

NOVA DONACIJA GRADA KBC-U

Sto tisuća kuna za Ginekologiju

3

ŠKOLA RUĐERA BOŠKOVIĆA

Erasmusovci imali goste iz pet zemalja