Osijek
NOVI CIKLUS RADIONICA

“Rastimo zajedno Plus” u Kosjenki
Objavljeno 17. siječnja, 2020.
Od 5. veljače u Dječjem vrtiću Osijek - podcentru Kosjenka (Ulica kralja Petra Svačića 36a) počinje novi ciklus radionica "Rastimo zajedno Plus", koji je namijenjen roditeljima djece s poteškoćama u razvoju u dobi do osam godina. Svrha je Programa "Rastimo zajedno Plus‘‘ omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške, koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču osobni rast i razvoj kompetentnosti i roditelja i djeteta. Radionice provode posebno educirani voditeljski timovi stručnjaka za podršku ranom razvoju.

"Glavni je cilj Programa stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojemu roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja i prepoznaju učinkovite načine kako se nositi s dodatnim opterećenjima pod kojima žive. Također, razgovarat će se o načinima na koje se odnose prema svom djetetu te će doznati i za druge moguće načine. Cilj je i da se upoznaju sa znanstvenim stajalištima o razvojno-poticajnoj interakciji roditelja i djeteta, kao i o roditeljstvu na dobrobit djeteta i roditelja", poručuju iz Dječjeg vrtića Osijek.

Roditelji zainteresirani za uključivanje u program radionica mogu se javiti na: e-mail: ana.mihaljevic@vrticiosijek.hr ili broj mobitela 099/367-1761.

Iz Dječjeg vrtića Osijek izvještavaju i kako je u podcentru Kosjenka, u sklopu Erasmus+ projekta “Podizanje kvalitete inkluzivne prakse’’, u 2019. godini započela provedba psihodramskih radionica namijenjenih djeci u godini prije polaska u školu, u sklopu kojih djeca uživaju u igri u kojoj proživljavaju događaje koji su im nedostupni u svakodnevnom životu, te se time bitno pridonosi poticanju socioemocionalnog razvoja djece, kao i razvoju njihove kreativnosti i mašte. I. Solar
PSIHODRAMSKE RADIONICE ZA DJECU
S obzirom na broj prijavljene djece, psihodramske se radionice provode u dvama ciklusima - od listopada do prosinca i od siječnja do ožujka. Radionice se provode jednom tjedno u trajanju od 30 do 40 minuta. Voditeljice radionica su pedagoginja Dijana Markota i prof. hrvatskog jezika Ivana Čović. Dječja psihodrama grupni je oblik rada s djecom u kojemu se koriste kreativne aktivnosti, kostimiranje i gluma za doticaj s djetetovim “unutarnjim svijetom’’. Psihodramski susret počinje kreativnom aktivnošću koja potiče djecu na slobodne asocijacije i ulazak u svijet fantazije radi osmišljavanja zajedničke priče. Priče se uvijek odigravaju u “kao da’’ svijetu, u svijetu fantazije, gdje ne postoje loša rješenja i slaba postignuća.
Najčitanije iz rubrike