Regija
LIGA PROTIV RAKA VINKOVCI

Donacija uređaja Perfusor Space Pedijatriji
Objavljeno 16. siječnja, 2020.
VINKOVCI

U okviru donacijske kampanje kojom je obilježila 20 godina djelovanja, Liga protiv raka Vinkovci donirala je Perfusor Space (infuzijsku volumetrijsku pumpu sa štrcaljkom) Odjelu za dječje bolesti Opće županijske bolnice Vinkovci.

- Perfusor Space važan je medicinski uređaj koji služi za davanje terapije i krvnih pripravaka u manjim, vrlo preciznim dozama. Mi liječimo djecu i nama je takav uređaj nužan. S njime će nam biti puno lakše jer imamo dosta pacijenata. Na našem odjelu imamo mjesta za 18 ležećih pacijenata, ovisno o epidemiološkoj situaciji. U nas je veliki protok pacijenata kroz dnevnu bolnicu i hitnu ambulantu, tako da zapravo radimo na svim tim lokacijama i uređaj nam je potreban na njima, rekla je dr. sc. Marija Jurković, voditeljica Odjela za dječje bolesti OŽB-a Vinkovci.

Prema riječima doc.d r. sc. Dražena Švagelja, predsjednika Lige protiv raka Vinkovci, vrijednost donacije je 14.000 kuna, no donaciju nije bilo moguće realizirati bez pomoći dobrih ljudi.

- Zahvaljujemo svima koji su prepoznali naš rad i podržali nas te pomogli kako bi se skupila novčana sredstva za kupnju Perfusor Space uređaja - rekao je Švagelj, koji je uručio donaciju voditeljici Odjela za dječje bolesti Jurković. M.K.
Možda ste propustili...

IAKO JE DO KALENDARSKOG PROLJEĆA JOŠ DOSTA

Pazite, krpelji su sve aktivniji!

ODRŽANA SMOTRA FOKLORA I POKLADNIH OBIČAJA U SVETOM ĐURĐU

"U vrijeme poklada svi su se bojali doći u naše selo, jer su maškare imale velike šibe"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZA MLADE OBITELJI

Tko bi želio kuću, dobije 10.000 kuna

2

ROBERT JANKOVICS SABORSKI ZASTUPNIK MAĐARSKE NACIONALNE MANJINE

Najveći je problem preslab “baranjski lobi” u Zagrebu

3

PREMALO PARKIRALIŠTA UCENTRU VUKOVARA

Kapitalni će projekti "progutati" parkinge?