Regija
LIGA PROTIV RAKA VINKOVCI

Donacija uređaja Perfusor Space Pedijatriji
Objavljeno 16. siječnja, 2020.
VINKOVCI

U okviru donacijske kampanje kojom je obilježila 20 godina djelovanja, Liga protiv raka Vinkovci donirala je Perfusor Space (infuzijsku volumetrijsku pumpu sa štrcaljkom) Odjelu za dječje bolesti Opće županijske bolnice Vinkovci.

- Perfusor Space važan je medicinski uređaj koji služi za davanje terapije i krvnih pripravaka u manjim, vrlo preciznim dozama. Mi liječimo djecu i nama je takav uređaj nužan. S njime će nam biti puno lakše jer imamo dosta pacijenata. Na našem odjelu imamo mjesta za 18 ležećih pacijenata, ovisno o epidemiološkoj situaciji. U nas je veliki protok pacijenata kroz dnevnu bolnicu i hitnu ambulantu, tako da zapravo radimo na svim tim lokacijama i uređaj nam je potreban na njima, rekla je dr. sc. Marija Jurković, voditeljica Odjela za dječje bolesti OŽB-a Vinkovci.

Prema riječima doc.d r. sc. Dražena Švagelja, predsjednika Lige protiv raka Vinkovci, vrijednost donacije je 14.000 kuna, no donaciju nije bilo moguće realizirati bez pomoći dobrih ljudi.

- Zahvaljujemo svima koji su prepoznali naš rad i podržali nas te pomogli kako bi se skupila novčana sredstva za kupnju Perfusor Space uređaja - rekao je Švagelj, koji je uručio donaciju voditeljici Odjela za dječje bolesti Jurković. M.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike