Regija
ZA SPORTAŠE NOVI KOMBI, SPORTSKI TERENI I UMJETNA TRAVA

Našice u 2020. izdvajaju dva milijuna kuna za sport
Objavljeno 17. siječnja, 2020.
NAŠICE

Novost ovogodišnjeg financiranja od strane Grada Našica povećanje je ukupnih sredstava namijenjenih za sport, a koji iznose više od dva milijuna kuna.

Uspješnu suradnju Grada i Sportske zajednice Našica potpisom su ugovorili gradonačelnik Josip Miletić i predsjednik Zajednice Nikola Vercingetoriks Antolović.

- U 2020. godini prepoznali smo potrebu za povećanjem sredstava našim klubovima zbog većih troškova rada, ali i zbog ostvarenih kvalitetnih rezultata. Stoga smo odlučili povećati ta sredstva za 200.000 kuna. S obzirom na ulaganja u sport, ove godine direktno u tu svrhu izdvojeno je 1.900.000 kuna, a pribrojimo li tome i sredstva mjesnih odbora, za sport ćemo ove godine izdvojiti više od dva milijuna kuna. Moram također napomenuti da je ovo, s obzirom na postotak, znatno više nego što čine neki drugi gradovi u našoj okolici – rekao je gradonačelnik Josip Miletić, i svim sportašima poželio mnogo zdravlja i sportskih uspjeha u 2020. godini. Povećanjem sredstava izuzetno je zadovoljan i predsjednik Sportske zajednice koja okuplja 37 članica.

- Grad Našice proporcionalno s povećanjem broja naših članica, povećava i namjenska sredstva, čime smo izuzetno zadovoljni. Naša zajednica u ovoj će godini dobiti i novi kombi koji će služiti za prijevoz sportaša. Ovu vrijednu investiciju sufinancirat će Hrvatski olimpijski odbor u iznosu od 70.000 kuna, dok će se razlika pokriti, od dijela povećanih sredstava Sportskoj zajednici i iz proračuna Grada Našica - rekao je Antolović te zahvalio gradonačelniku, Gradu Našicama i Gradskom vijeću Grada Našica. Ipak, većina sportskih uspjeha ne bi bila moguća bez sportske infrastrukture u koju je Grad uložio znatna sredstva. Postavljeno je nekoliko sprava za vježbanje na srednjoškolskom igralištu, a nazire se i skorašnje potpisivanje ugovora s Hrvatskim nogometnim savezom koji će rezultirati igralištem s umjetnom travom na terenima NK Naška, baš za njihovu 100. obljetnicu.

Najveći projekt je uređenje sportskih terena u Velikom parku, a uz to u suradnji s Nogometnim klubom Vihor iz Jelisavca ove godine napravit će se projektno-tehnička dokumentaciju za gradnju tribine koju će oni i financirati. I.Ćosić
Josip Miletić

gradonačelnik Grada Našica

Ono što smo prepoznali u 2020. godini jest očita potreba za povećanjem sredstava našim sportskim klubovima, u prvom redu zbog većih troškova rada, ali i zbog ostvarenih kvalitetnih rezultata
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike