Regija
STOLNOTENISKI KLUB "NUŠTAR"

Danas osvojene medalje ne bi mogle stati na posuđeni stol s kojim su počeli
Objavljeno 16. siječnja, 2020.

„Cijeli život sam igrao stolni tenis jer sam imao stol u dvorištu, a i krenuo sam u Vinkovce na rekreacijski trening u stolnoteniski klub 'Lokomotiva' gdje sam se i usavršavao tri godine“, ističe naš sugovornik Josip Magdić, osnivač stolnoteniskog kluba 'Nuštar'.


Na ideju za osnivanje kluba u Nuštru došao je tako što je nekoliko kolega iz Nuštra također igralo rekreacijski stolni tenis u Vinkovcima, pa im je predložio da osnuju svoj klub u Nuštru. Posudili su nekoliko starih stolova iz sela, te oglašavanjem na stranicama Općine i lijepljenjem plakata po selu privukli si 20-ak  odraslih na rekreaciju dva do tri puta tjedno.

 

 


„2013. godine osnovali smo udrugu, krenuli sa skupljanjem financijskih sredstava te odmah počeli sa natjecanjem u  Županijskoj ligi“, naglašava trener Magdić.
Odlazili su u škole i pozivali djecu da se priključe klubu i krenu igrati stolni tenis, otvorili su facebook stranicu za obavještavanje o terminima te od članarine djece i nešto financijske potpore od općine uspjeli su kupiti jedan stol. Sada svake godine nastoje kupiti po još jedan novi i za sada ih imaju osam, na kojima 25 aktivnih članova za vrijeme kada idu u školu trenira dva do tri puta tjedno, a kada su praznici čak i pet puta tjedno.


„Sudjelovali smo na ukupno 20 turnira u 2019.godini, od toga smo na tri bili domaćini, sa ukupno 190 igrača, u prosjeku sa po devet igrača na turniru. To su bili lokalni, regionalni, prvenstva Hrvatske te završnica Sportskih igara mladih. Naše mlade nade su osvojile ukupno 72 odličja u pojedinačnoj konkurenciji te još sedam u igri parova te ekipno. Pored toga dvije ekipe kadeta se natječu u 2. ligi Vukovarsko-srijemske županije, od kojih je jedna na kraju polusezone na čelu lige“, ističe Magdić.

 

 


Šestu godinu uzastopce STK Nuštar je organizirao i memorijalni turnir Nuštar 2019., povodom Dana obrane i dana Općine Nuštar, kojem su pokrovitelji bili Općina Nuštar i Ministarstvo Hrvatskih branitelja RH. Sudjelovalo je ukupno 150 igrača iz 25 klubova, prvi dan natjecanja natjecalo se osam kadetskih kategorija (ukupno 94 igrača), a u drugi dan su se natjecali seniori i veterani (ukupno 56 igrača) u četiri kategorije. Najviše natjecatelja je imao STK Nuštar i to 23 kadeta te 15 seniora i veterana.


Tu su još i četiri trenera koji vode djecu: blagajnik i trener Mato Vidrač, tajnik i trener Viktor Majstorović, potpredsjednik i trener Tomislav Rudnički i  trener Mario Šimundić, a za predstojeću godinu se nadaju još boljim rezultatima i odlascima na natjecanja diljem Hrvatske.

Renata Nosić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike