TvObzor
NOVA HBO SERIJA “AUTSAJDER”

Desetodijelni kriminalistički horor snimljen prema bestseleru Stephena Kinga
Objavljeno 17. siječnja, 2020.
Radnja prati policijskog detektiva Ralpha Andersona, koji vodi istragu nakon pronalaska osakaćenog tijela 11-godišnjeg Frankieja Petersona u šumi Georgije

Nova HBO serija temeljena na istoimenom bestseleru Stephena Kinga “Autsajder” (The Outsider) premijeru je imala 13. siječnja na HBO GO, kada su u ponudu stigle prve dvije epizode. Istog dana serija je prikazana i na HBO kanalu u 20 sati. Nakon toga svaki će tjedan premijeru imati jedna epizoda.

Ova desetodijelna kriminalistička horor-serija prati policijskog detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn) koji vodi istragu nakon pronalska osakaćenog tijela 11-godišnjeg Frankieja Petersona u šumi Georgije. Tajanstvene okolnosti tog zastrašujućeg zločina potiču Ralpha, koji još tuguje zbog nedavne smrti vlastitog sina, da dovede neortodoksnu privatnu istražiteljicu Holly Gibney (Cynthia Erivo), čije će tajanstvene sposobnosti, nada se on, pomoći objasniti neobjašnjivo.

Ben Mendelsohn glumi detektiva Ralpha Andersona, a Cynthia Erivo u ulozi je Holly Gibney. Uz njih, u seriji glume i Bill Camp kao Howie Salomon, Mare Winningham kao Ralphova supruga Jeannie Anderson, Paddy Considine kao Claude Bolton, koji je menadžer lokalnog striptiz-kluba, Julianne Nicholson kao Glory Maitland, Yul Vázquez kao detektiv Yunis Sablo, Jeremy Bobb kao privatni istražitelj Alec Pelley i Marc Menchaca kao detektiv Jack Hoskins. Dobitnik Emmyja i Zlatnog globusa Jason Bateman pojavit će se u ulozi Terryja Maitlanda.

Producent serije je Ben Mendelsohn, a Jason Bateman istovremeno je izvršni producent i redatelj prvih dviju epizoda. Ostale epizode režirali su Andrew Bernstein, Igor Martinović i Karyn Kusama. Scenarij potpisuje Richard Price, koji je također jedan od izvršnih producenata.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

Najčitanije iz rubrike