Regija
ULAGANJA IZ PRORAČUNA

Donji Miholjac u mjesne odbore ulaže 12,1 milijun kuna
Objavljeno 15. siječnja, 2020.
DONJI MIHOLJAC - Tijekom 2020. godine na području Grada Donjeg Miholjca planira se uložiti oko 12,1 milijun kuna u sedam mjesnih odbora. Riječ je o ulaganjima u komunalnu, društvenu i javnu prometnu infrastrukturu radi postizanja ravnomjernoga razvoja grada i prigradskih naselja.

Prioriteti su ove godine nogostupi, mjesni domovi, prometnice i javna rasvjeta. Za ulaganja u rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih nogostupa u gradskoj blagajni osigurano je 3.450.000 kuna, za asfaltiranje cesta 2,5 milijuna kuna, za izgradnju javne rasvjete 2,2 milijuna kuna, javne zgrade i mjesne domove 1,7 milijuna kuna, a za izgradnju i uređenje groblja 890.000 kuna. Osim toga, za izgradnju sportskog objekta u Svetom Đurđu planira se utrošiti 1,3 milijuna kuna, a za izgradnju parkirališta uz groblje u Podgajcima Podravskim 250.000 kuna.

- Uskoro očekujemo potpisivanje ugovora koji će definirati početak radova na rekonstrukciji nogostupa u Donjem Miholjcu, Podgajcima Podravskim, Rakitovici i Svetom Đurđu. Spreman je za potpisivanje i ugovor za nastavak izgradnje svlačionica u Svetom Đurđu, te za izgradnju sanitarnog čvora u domu u Radikovcima, dok ćemo morati ponoviti natječaj za dogradnju sanitarnog čvora u domu u Svetom Đurđu. Javilo se pet ponuđača, ali zbog proceduralnih pogrešaka nijedna ne udovoljava, te moramo ići u novi natječaj. Ovih dana raspisat ćemo natječaj za izgradnju javne LED rasvjete u Svetom Đurđu - rekao je gradonačelnik Goran Aladić.

Veće ulaganje očekuje se i u MO Rakitovica gdje će rekonstruirati društveni dom. Procijenjena vrijednost je 1,3 milijuna kuna, projektna dokumentacija je spremna, a investiciju će financirati Grad Donji Miholjac.

- Riješili smo domove u Podgajcima, Svetom Đurđu i Radikovcima, a Rakitovica je ostala. Dva puta smo se javljali na ruralni razvoj i nismo prošli. Znači, nešto je s tim projektom problematično. No krenut ćemo iz proračunskih sredstava i moramo srediti dom u Rakitovici, jer to je ipak najveće naselje - rekao je Aladić.

U proračunu za ovu godinu planirana su i sredstva za održavanje i uređivanje javnih zelenih površina i zimsku službu, za uređenje dječjih igrališta te sanaciju športskih objekata. Osim sredstava za te velike investicije u mjesnim odborima, Grad Donji Miholjac u proračunu je osigurao sredstva za njihovo redovno poslovanje. Za funkcioniranje mjesnih odbora osigurano je 112.000 kuna, a za njihove aktivnosti 380.000 kuna.

Tim sredstvima treba pridodati i 565.000 kuna koja su predviđena za osiguranje imovine. S.Fridl
Možda ste propustili...

NA GRAHIJADI SUDJELOVALO 13 NATJECATELJA

Najbolji grah skuhao Nenad Horvat

VELIK PAD VRIJEDNOSTI U 3. KRUGU

Mljekara BiZ na prodaju za samo 78 tisuća kuna

ODLUKOM GRADONAČELNIKA, UZ UVJET DA SU 3 MJESECA NA BIROU

Po 2000 kuna onima koji su zbog korone ostali bez posla

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana