Sport
NK OSIJEK UPISAO POBJEDU NA PRIPREMAMA U ŠPANJOLSKOJ

Mance i Marić uspješno riješili Puskas Akademiju
Objavljeno 15. siječnja, 2020.

Nogometaši Osijeka uspješno su odradili prvu prijateljsku utakmicu na pripremama u Španjolskoj. U Sotograndeu su svladali Puskas Akademiju 2:1 pogodcima Antonija Mancea i Mirka Marića još u prvom poluvremenu, uz još nekoliko izglednih prilika i za uvjerljivije slavlje.

Trener Ivica Kulešević najavio je kako rezultat u pripremnim dvobojima neće biti primaran te da će određenu minutažu dobiti svi, iako će od prvog susreta krenuti u traženje i uigravanje udarne postave. Tako je bilo i jučer, za nastup nisu konkurirali samo Pilj, Grgić i Guti, a trener bijelo-plavih odmah je u početnih 11 "gurnuo" povratnika Grezdu. Osječani su do vodstva stigli već u 14. minuti, nakon solo akcije Mancea. On je primio loptu na lijevoj strani, probio se u suparnički kazneni prostor između dva mađarska igrača te potom s oko 14 metara precizno pogodio suprotni, lijevi kut za 1:0. Mađari su uzvratili u 24. minuti, kada je nakon prekida Sos ostao sam na desnoj strani, no njegov je udarac ispod grede Ivušić odlično odbio u korner. Nedugo potom Majstorović je pucao u vanjski dio mreže, a u 32. minuti bijelo-plavi su udvostručili prednost. Sve je sam napravio Marić, koji je "prisilio" Radicsa da ga sruši u šesnaestercu, a najbolji strijelac HNL-a potom je mirno realizirao najstožu kaznu za 2:0. Pet minuta poslije Puskas Akademija mogla je smanjiti, Gyurcso je pucao s desetak metara, ali je Ivušić još jednom odlično obranio. Isti je epilog bio i kada je Gyrcso zaprijetio iz slobodnog udarca, a u samoj završnici Grezda je propustio dvije izgledne situacije za Osijek. U 49. minuti Mađari su smanjili, ubacio je slijeva Van Nieff, a Gyurcso iz peterca svladao Malenicu. Slijedile su brojne izmjene u obje momčadi, a to su bolje iskoristile Osijekove pričuve, koje su stvorile i propustile nekoliko dobrih prilika. Najprije Silva (62.) u kontri nije uspio pronaći Špoljarića, potom je Marin (64.) neuspješno pokušao prebaciti vratara, a zatim je okvir gola dva puta spašavao Mađare. Prvo je iz slobodnog udarca gredu zatresao Todoroski (74), a potom je vratnicu nakon ubačaja Marina pogodio Mbakogu (76). Sljedeći susret Osijek će odigrati u petak, s Nürnbergom. G. Roguljić
DVA SASTAVA OSIJEKA
Osijek je započeo susret u sastavu: Ivušić, Šutalo, Škorić, Majstorović, Šorša, Bočkaj, Jugović, Kleinheisler, Grezda, Mance i Marić. U drugom su poluvremenu još igrali Malenica, Kamenar, Magdić, Lončar, Todoroski, Talys, Marin, Ndockyt, Silva, Špoljarić i Mbakogu.

Za Puskas Akademiju igrali su Hegedus, Szolnoki, Meissner, Magyar, Van Nieff, Radics, Plsek, Favorov, Gyurcso, Henty i Vanacek. U nastavku su u igru ušli Sos, Hadziev, Knežević, Hebrahtu, Toth, Tamas i Komaromi.
Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

2

PRVA HNLŽ

Pao Dinamo, hat-trick Lojne

3

ISPADANJE SVE REALNIJA OPCIJA

Belišćanima valjda ni sam Mourinho ne bi pomogao