Sport
ODBOJKAŠI S DRAVE PONOVO U AKCIJI

“Mursaši” mogu i na čelo poretka
Objavljeno 15. siječnja, 2020.
Sedam je još utakmica ostalo odraditi odbojkašima s Drave u prvom dijelu Superlige. Mursa-Osijek ima iza sebe 11 odigranih utakmica u kojima je ostvarila čak devet pobjeda. Stoga i ne čudi visok položaj na ljestvici, momčad Marija Tepperta glavom je na “dvici” s koje se i ulazi u nastavak sezone. Jasno, “mursaši” žele u najmanju ruku zadržati trenutnu poziciju, koja bi nakon 18. kola donijela plasman u elitnu skupinu, u koju se uključuju zagrebačka i kaštelanska Mladost.

- Konstantno smo u vrhu, želja je, ali i izazov ostati tu gdje jesmo. Za dva mjesta su četiri kandidata, uz vodeću Rijeku i nas, tu su još Sisak i Split, koji je dolaskom Omrčena nanizao šest pobjeda i tako se uključio u borbu. Prošlog su vikenda slavili i kod lidera, stoga je jasno da će superligaški nastavak biti zanimljiv - smatra trener Teppert.

Mursa-Osijek prvu će utakmicu u 2020. odigrati večeras (19) na gostovanju kod Centrometala. Nije se igralo prošlog vikenda u previđenom terminu, a ni ovaj novi nije baš idealan za trenera odbojkaša s Drave.

- Imali smo dvojicu naših u reprezentativnim akcijama tijekom stanke, Šmitala i Škugora, dok je Marinović bio statističar. Priključili su se treninzima tek od ovog tjedna, stoga smo htjeli prvu utakmicu odgoditi za kraj mjeseca. Nismo našli zajednički jezik s domaćinom, stoga moramo u akciju. Centroemtal nam je dužnik iz prvog dijela. Uzeli su nam bod u Gradskom vrtu, sada ćemo pokušati uzeti pun plijen - priželjkuje trener “mursaša”, koji u nove radne pobjede kreću s izmijenjenim kadrom.

Pred kraj godine čak su dvojica igrača odlučila napustiti osječku svlačionicu. Prvi je odustao tehničar Borna Šimunić, a njegov primjer slijedio je i primač Josip Ilić. Riječ je o dvojcu koji je imao dobar status kod Tepperta, Šimunić je dijelio minutažu sa Šućurom, a Ililć je bio član standardne postave.

- Obojica su rekla da više nemaju motiva za ostanak u momčadi, stoga nastavljamo bez njih. Na primaču će starter biti kapetan Suk dok su Šmitral i Škugor dodatne alterntive za te dvije pozicije - kratko će Teppert o prisilnim rotacijama.

Kako će sve to izgledati u nastavku sezone, ubrzo će vidjeti i osječki ljubitelji odbojke. Nakon Centrometala, u subotu je derbi protiv Rijeke u Gradskom vrtu. N. Benčina
RAČUNICA ZA OSTANAK NA VRHU
U uvodnoj superligaškoj fazi treba odigrati još sedam utakmica. U igri je, znači, 21 bod, a uoči nastavka sezone matematikom su se pozabavili i u Mursa-Osijeku.

- Procjena je da bi za plasman među dva najbolja sastava bilo dostatno osvojiti 14 bodova. Kod kuće igramo tri susreta, nakon Rijeke dolaze nam Zadar i Rovinj, protiv kojih smo veliki favoriti. Osim Centrometala, u gostima nas čekaju Sisak, Marsonia i Medicinar Trnje. Raspored nije loš, ali naravno da sve zavisi od naših prezentacija na parketu. Svaka utakmica i bod su važni, ali mogle bi već uvodne dvije utakmice pokazati u kojem će smjeru ići naše želje i ambicije - smatra Mario Teppert.
Trener Mario Teppert nema više na raspolaganju Bornu Šimunića i Josipa Ilića
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike