Osijek
MIROSLAV VARGA U CAFE-BARU PEPPERMINT

Predavanje: “Hoće li nas računala zamijeniti?”
Objavljeno 15. siječnja, 2020.
Miroslav Varga iz tvrtke EscapeWebSolutions održat će predavanje sa zanimljivom temom pod nazivom "Hoće li nas računala zamijeniti?". Predavanje će se održati u cafe-baru Peppermint (podrum) u četvrtak, 16. siječnja 2020., s početkom u 18 sati.

O čemu će Miroslav pričati na predavanju?

Već 1965. godine suosnivač tvrtke INTEL, Gordon E. Moore, uočio je zanimljivu empirijsku zakonitost: Broj procesa koji procesorske jedinice mogu obraditi svaka 24 mjeseca se udvostručuje. Istovremeno se cijena prepolovi. Da se autoindustrija razvijala istom dinamikom i da nema fizikalnih prepreka, danas bismo za sat vremena mogli otputovati sedam puta do sunca i natrag.

Tako snažan razvoj računala omogućio je da 2016. godine računalo pobijedi Leeja Sedola u igri GO. Prema nekim futuristima (npr. Ray Kurzweil), taj trenutak označio je početak civilizacijskog razdoblja koje su nazvali Četvrtom velikom industrijskom revolucijom. Nju će obilježiti samoučeći roboti, 3D ispis i umjetna inteligencija.

"Zbog svega toga mnogi su zabrinuti za svoj posao jer se boje da će ih strojevi zamijeniti. Bez obzira na to bili programer ili marketingaš, postoji jednostavan način da ustanovite hoće li vaš posao nestati. Ako dođete, doznat ćete imate li profesionalnu budućnost ili je vrijeme za prekvalifikaciju", pozivaju organizatori.
E. Nenadić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana