Osijek
DOK ČEKAJU ZAVRŠETAK GRADNJE SVOG RECIKLAŽNOG DVORIŠTA

Čepinci za sada odlažu krupni otpad u kontejnere u naselju, po rasporedu
Objavljeno 15. siječnja, 2020.

Tragom pitanja Čepinke koja je izrazila nezadovoljstvo time što ne može koristiti neko od osječkih reciklažnih dvorišta, iako joj kućni otpad odvozi osječki Unikom, provjerili smo gdje Čepinci mogu ostaviti krupni otpad. Naime, iako Unikom odvozi komunalni otpad na osječki deponij, krupni otpad u Čepinu odvozi se organizirano u kontejnerima sve dok se ne završi čepinsko reciklažno dvorište. Naime, Općina Čepin investirala je nekoliko milijuna kuna u gradnju vlastitog reciklažnog dvorišta do čijeg zavšetka postoji pravilo prema kojem se glomazni otpad odvozi prema rasporedu koji je definiran u Komunalcu.

- Zabranjeno je odlaganje glomaznog otpada na javnim površinama kako se ne bi stvarala divlja odlagališta otpada. Stoga se osigurava dovoz kontejnera na različitim lokacijama po općini Čepin. Raspored dovoza i odvoza po ulicama Čepina: prvi utorak u mjesecu - Kalnička ulica (Gušće), križanje Kolodvorske i Željezničke, kraj Strossmayerove; prvi četvrtak u mjesecu - Ulica grada Vukovara 57, Savska ulica, željezničko stovarište, Omladinska ulica 124. Drugi utorak u mjesecu - Gušće 2 – pokraj napuštenog silosa, Ulica Račkoga 1 sada: Franje Tuđmana, Svilajska ulica. Drugog četvrtka u mjesecu kontejneri su na lokacijama Zvonimirova ispred staračkog doma, Jelačića – Kneza Trpimira, ugao Omladinske i Cvjetne. Trećeg utorka u mjesecu kontejneri su u Kalničkoj ulici (Gušće), Krbavskoj ulici iza broja 7 uz željezničku prugu, i na lokaciji Strossmayerova - Radićeva ulica. Treći četvrtak u mjesecu - Ulica grada Vukovara 57, završetak Kolodvorske. Odvoz četvrtog utorka u mjesecu je na lokacijama Gušće 2, pokraj napuštenoga silosa, u Zvonimiroovj br. 7 do Addiko banke te na lokaciji Jelačićeva i Trpimirovoj. Četvrti četvrtak u mjesecu - Ulica kralja Zvonimira ispred zgrade staračkog doma, Savska ulica, željezničko stovarište - navode u čepinskom Komunalcu.

Darko Pejić
ODVOZ U MARTINCIMA I BEKETINCIMA
Glomazni otpad odvozi se i u ostalim naseljima prema rasporedu: u Čepinskim Martincima prvi ponedjeljak u mjesecu u Osječkoj ulici br. 5 te trećeg petka u mjesecu u Ulici Stjepana Radića - pontonski most, prekoputa kč.br. 163.

Kako doznajemo u čepinskoj komunalnoj tvrtki Komunalac, raspored dovoza i odvoza u Beketincima je drugog ponedjeljka u mjesecu, i to na lokaciji Ulica Sječe, pokraj autobusnog stajališta, a četvrtog petka u mjesecu kontejner za odvoz glomaznog otpada stoji na lokaciji Čepinska ulica kč.br. 51, kod zgrade mjesnog odbora.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana